1. Примери
  2. Архитект
Написано от Карл Калър:Карл Калър:

Архитект Примерно мотивационно писмо

Използвай това примерно мотивационно писмо Архитект, за да завършиш документите за кандидатстване и да получиш бързо желаната работа – без разочарования и без догадки. Това примерно мотивационно писмо е специално предназначено за Архитект позиции през 2024 г. Възползвай се от нашите примерни изречения + експертни ръководства, за да изтеглиш перфектното мотивационно писмо само за минути.
4.3
Средна оценка
35 души вече го оцениха
Архитект Примерно мотивационно писмо
Редактирай това мотивационно писмо

Най-добрият формат за мотивационно писмо за архитект

Ако си архитект, не е нужно някой да ти обяснява колко е важна структурата на всяко нещо, въпреки че може да не знаеш основните компоненти на доброто мотивационно писмо. Ето кои са те:

  • Горен колонтитул
  • Поздрав
  • Въведение
  • Изложение (основен текст на писмото)
  • Завършващ абзац (заключение и призив към действие)

Изчерпателното ръководство за писане на мотивационно писмо предлага по-общи съвети за съставяне на мотивационни писма, но по-долу ще намериш конкретни съвети как да увеличиш максимално ефективността на всеки конкретен абзац и раздел на писмото.

Горен колонтитул в мотивационно писмо

Целта на горния колонтитул в горната част на страницата е бързо и атрактивно да представи твоето име, адрес, телефонен номер и имейл. Името ти обикновено трябва да бъде най-големият елемент на страницата, за да демонстрира твоята увереност и да те направи по-запомнящ се кандидат за работа.

Макар пощенският адрес на подателя някога да се е считал за основен, в днешната дигитална ера понякога се пропуска. По принцип трябва да го включиш, освен ако няма причина да не го правиш, или поне да споменеш града и държавата, в която живееш. Горният колонтитул също е чудесна възможност за известна креативност на дизайна на страницата, която в противен случай би включвала само абзаци с черен текст. Можеш да добавиш снимка и лек цвят, въпреки че колонтитулът не трябва да бъде крещящ или прекалено украсен. 

Искаш да използваш горния колонтитул, за да добавиш малко бяло пространство за почивка на окото и приятен визуален баланс на страницата.

Цел на горния колонтитул в мотивационното писмо: Да посочиш ясно своите данни за контакт. Да запазиш всичко останало за изложението на писмото си.

Поздрав в мотивационно писмо

Утвърденият във времето формат за поздрав в мотивационно писмо е просто „Уважаеми господин (или госпожо) X“. Не можеш да сбъркаш с този подход, така че не го мисли твърде много. Вярно е, че ерата на имейлите поотпусна някои от правилата за поздрав в писма и по-неформални варианти като „Привет“ или „Здравейте“ набират популярност. Отдели малко време, за да проучиш тона и стила на изказ, използвани от бъдещия ти работодател, и се опитай да съответстваш на неговото ниво на формалност или по-неофициален стил на общуване. Ако се съмняваш, избери по-консервативен подход.

Почти винаги е най-добре да адресираш мотивационното писмо до отговорния за подбора на персонал човек по име. Ако тази информация не е достъпна, си струва да се обадиш на компанията, за да попиташ. Писмо, адресирано до конкретно лице, е по-вероятно да получи отговор, отколкото писмо, адресирано до цяла фирма. Ако ти кажат, че не ти е необходимо име, може би мениджърът по подбор на персонал по някаква причина предпочита да остане анонимен. Ако случаят е такъв, не настоявай, а намери креативен начин да адресираш писмото си до цялата компания или до съответния отдел в компанията. 

Поздрав В Примерно Мотивационно Писмо

Уважаеми господин Йончев,

Копирано!

Въведение в мотивационно писмо

Време е да започнеш да пишеш. Въведението е абзац, състоящ се от едно или две провокативни, привличащи вниманието изречения, които едновременно заявяват целта на работата ти и предлагат кратък преглед на твоя опит и квалификации за работата. Важно е да намериш правилния тон – смел и уверен, но професионален и подходящ.

Цел на въведението в мотивационното писмо: Да привлечеш вниманието на служителя по подбор на персонал на ранен етап с най-важното си съобщение, за да го накараш да продължи с четенето.

Адаптируемо въведение в примерно мотивационно писмо

След пет години работа с един от лидерите в устойчивото строителство в ОАЕ, бих желал да работя с един от лидерите в тази сфера в България.

Копирано!

Изложение в мотивационно писмо (основна част) 

В централните два или три абзаца на твоето писмо трябва да извършиш основното си действие. Тук можеш да споменеш образованието и сертификатите си и задължително трябва да опишеш професионалния си опит в сферата. Трябва да си възможно най-конкретен/а, като използваш факти и цифри като броя на сградите, които си проектирал/а, и тяхната стойност в левове за твоята фирма. Също така сподели истории за свои минали постижения – например необичайните предизвикателства, пред които си се изправял/а, как си ги разрешил/а и положителните резултати, които си постигнал/а.

Към края на основната част на писмото можеш да преминеш към по-широко обсъждане на своите умения и интереси, може би някои нови предизвикателства, които искаш да поемеш в бъдеще, и как си готов/а да го направиш.

Цел на изложението в твоето мотивационно писмо: Да опишеш своя процес на проектиране и как работиш с клиенти, за да гарантираш успеха на проектите по отношение на естетика, функционалност и бюджет.

Изложение В Примерно Мотивационно Писмо

Компанията „Еко-строй“ ЕООД е работила по някои великолепни проекти и бих искал да предам своя експертен опит в областта на устойчивото строителство на вашите екипи по търговско и жилищно строителство.

Аз съм сертифициран архитект към борда на архитектите в ОАЕ. Обучението ми в Дубай беше първокласно и имам задълбочени познания по Rhino 3D, Autodesk Revit, ArchiCAD и SketchUp.

След като изиграх водеща роля за спечелването на наградата за екологична сграда на MENA за мултиплексни конструкции, изготвих подробна техническа документация за оценките на жизнения цикъл, енергийно моделиране и въглеродния отпечатък. Бях редовен лектор на конференции за устойчиво строителство в MENA. Моето участие в проектирането на над 35 търговски и жилищни сгради разшири възприятията ми за това какво е възможно в сферата на строителството към момента.

Разгледах плана на вашия проект и считам, че в бъдеще могат да се реализират следните цели:

  • Да се постигне отличен индекс за устойчивост за жилищни проекти и проекти със смесено предназначение.
  • Да се спестят 27 милиона щатски долара чрез използване на техники за елиминиране на вредните въздействия и умения за водене на преговори.
  • Да се създаде комуникационна матрица за намаляване на времето за планиране с 22%.

 

Моите чертежи #6 и #12 от портфолиото са особено подходящи за програмата за устойчивост на „Еко-строй“ ЕООД. Уменията ми за управление на международни проекти също биха били полезни за вашата компания, тъй като знам, че разполагате с разнообразен глобален екип.

Копирано!

Как да завършиш мотивационно писмо за архитект (заключение)

Последният ти абзац трябва да представлява както резюме на вече казаното, така и ентусиазиран призив към действие. 

Целта на тази част: да кажеш на бъдещия си работодател защо си подходящият човек за работата и да обосновеш молбата си за интервю.

Заключение В Примерно Мотивационно Писмо

Ще се радвам на възможността да обсъдя проектите си и да науча повече за бъдещите ви планове на интервю. Надграждането на моя опит в устойчивото строителство при „Еко-строй“ ЕООД ще бъде идеален етап в развитието на кариерата ми.

С уважение,

Димитър Вълчев

Копирано!

Този вид заявка за последващи действия показва, че си сериозен кандидат за тази работа и че си готов/а да предприемеш следващата стъпка. Заявката ти трябва да бъде уверена, но не настойчива, и в идеалния случай ще накара читателя на писмото да ти отговори.

Създай своето мотивационно писмо за минути
Създай своето мотивационно писмо за минути
Привлечи вниманието и по-бързо получи желаната работа с нашата колекция от разработени от експерти, безплатни шаблони за мотивационно писмо, които ще ти осигурят перфектната позиция.
Създай мотивационно писмо
Създай своето мотивационно писмо за минути
Създай своето мотивационно писмо за минути
Привлечи вниманието и по-бързо получи желаната работа с нашата колекция от разработени от експерти, безплатни шаблони за мотивационно писмо, които ще ти осигурят перфектната позиция.
Създай мотивационно писмо

Безплатни професионално разработени шаблони

С над 10 милиона създадени CV-та и мотивационни писма, CVapp.bg е водещият онлайн инструмент за изграждане на кариера, който ще ти осигури интервюта за работа
4.5 от 5
въз основа на 212 отзива за Trustpilot
Използвай този шаблонСтокхолм cover_letter template
Стокхолм
1 200 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонНю Йорк cover_letter template
Ню Йорк
380 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонВиена cover_letter template
Виена
100 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонСидни cover_letter template
Сидни
130 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонЛондон cover_letter template
Лондон
220 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонДъблин cover_letter template
Дъблин
200 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонМосква cover_letter template
Москва
54 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонАмстердам cover_letter template
Амстердам
130 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонМадрид cover_letter template
Мадрид
130 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонСантяго cover_letter template
Сантяго
120 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонСингапур cover_letter template
Сингапур
45 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонОсло cover_letter template
Осло
49 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонКейптаун cover_letter template
Кейптаун
6 600+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонПариж cover_letter template
Париж
30 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонБерлин cover_letter template
Берлин
82 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонЖенева cover_letter template
Женева
2 700+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонВанкувър cover_letter template
Ванкувър
39 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонТокио cover_letter template
Токио
54 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонМилано cover_letter template
Милано
45 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонЛисабон cover_letter template
Лисабон
24 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонБарселона cover_letter template
Барселона
26 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонКопенхаген cover_letter template
Копенхаген
19 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонЧикаго cover_letter template
Чикаго
17 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонРио cover_letter template
Рио
25 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонРим cover_letter template
Рим
4 600+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонБостън cover_letter template
Бостън
14 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонТоронто cover_letter template
Торонто
85 000+ потребители избраха този шаблон
Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри изживяването на потребителите и да извършва анализи и маркетинг. Като използваш нашия уебсайт, ти се съгласяваш с всички бисквитки в съответствие с нашите Политика за бисквитки и Политика за поверителност.
Приеми бисквитките