1. Примери
  2. Архитект
Написано от Карл Калър:Карл Калър:

Архитект Примерно мотивационно писмо

Използвай това примерно мотивационно писмо Архитект, за да завършиш документите за кандидатстване и да получиш бързо желаната работа – без разочарования и без догадки. Това примерно мотивационно писмо е специално предназначено за Архитект позиции през 2024 г. Възползвай се от нашите примерни изречения + експертни ръководства, за да изтеглиш перфектното мотивационно писмо само за минути.
4.3
Средна оценка
35 души вече го оцениха
Архитект Примерно мотивационно писмо
Редактирай това мотивационно писмо

Най-добрият формат за мотивационно писмо за архитект

Ако си архитект, не е нужно някой да ти обяснява колко е важна структурата на всяко нещо, въпреки че може да не знаеш основните компоненти на доброто мотивационно писмо. Ето кои са те:

  • Горен колонтитул
  • Поздрав
  • Въведение
  • Изложение (основен текст на писмото)
  • Завършващ абзац (заключение и призив към действие)

Изчерпателното ръководство за писане на мотивационно писмо предлага по-общи съвети за съставяне на мотивационни писма, но по-долу ще намериш конкретни съвети как да увеличиш максимално ефективността на всеки конкретен абзац и раздел на писмото.

Горен колонтитул в мотивационно писмо

Целта на горния колонтитул в горната част на страницата е бързо и атрактивно да представи твоето име, адрес, телефонен номер и имейл. Името ти обикновено трябва да бъде най-големият елемент на страницата, за да демонстрира твоята увереност и да те направи по-запомнящ се кандидат за работа.

Макар пощенският адрес на подателя някога да се е считал за основен, в днешната дигитална ера понякога се пропуска. По принцип трябва да го включиш, освен ако няма причина да не го правиш, или поне да споменеш града и държавата, в която живееш. Горният колонтитул също е чудесна възможност за известна креативност на дизайна на страницата, която в противен случай би включвала само абзаци с черен текст. Можеш да добавиш снимка и лек цвят, въпреки че колонтитулът не трябва да бъде крещящ или прекалено украсен. 

Искаш да използваш горния колонтитул, за да добавиш малко бяло пространство за почивка на окото и приятен визуален баланс на страницата.

Цел на горния колонтитул в мотивационното писмо: Да посочиш ясно своите данни за контакт. Да запазиш всичко останало за изложението на писмото си.

Поздрав в мотивационно писмо

Утвърденият във времето формат за поздрав в мотивационно писмо е просто „Уважаеми господин (или госпожо) X“. Не можеш да сбъркаш с този подход, така че не го мисли твърде много. Вярно е, че ерата на имейлите поотпусна някои от правилата за поздрав в писма и по-неформални варианти като „Привет“ или „Здравейте“ набират популярност. Отдели малко време, за да проучиш тона и стила на изказ, използвани от бъдещия ти работодател, и се опитай да съответстваш на неговото ниво на формалност или по-неофициален стил на общуване. Ако се съмняваш, избери по-консервативен подход.

Почти винаги е най-добре да адресираш мотивационното писмо до отговорния за подбора на персонал човек по име. Ако тази информация не е достъпна, си струва да се обадиш на компанията, за да попиташ. Писмо, адресирано до конкретно лице, е по-вероятно да получи отговор, отколкото писмо, адресирано до цяла фирма. Ако ти кажат, че не ти е необходимо име, може би мениджърът по подбор на персонал по някаква причина предпочита да остане анонимен. Ако случаят е такъв, не настоявай, а намери креативен начин да адресираш писмото си до цялата компания или до съответния отдел в компанията. 

Поздрав В Примерно Мотивационно Писмо

Уважаеми господин Йончев,

Копирано!

Въведение в мотивационно писмо

Време е да започнеш да пишеш. Въведението е абзац, състоящ се от едно или две провокативни, привличащи вниманието изречения, които едновременно заявяват целта на работата ти и предлагат кратък преглед на твоя опит и квалификации за работата. Важно е да намериш правилния тон – смел и уверен, но професионален и подходящ.

Цел на въведението в мотивационното писмо: Да привлечеш вниманието на служителя по подбор на персонал на ранен етап с най-важното си съобщение, за да го накараш да продължи с четенето.

Адаптируемо въведение в примерно мотивационно писмо

След пет години работа с един от лидерите в устойчивото строителство в ОАЕ, бих желал да работя с един от лидерите в тази сфера в България.

Копирано!

Изложение в мотивационно писмо (основна част) 

В централните два или три абзаца на твоето писмо трябва да извършиш основното си действие. Тук можеш да споменеш образованието и сертификатите си и задължително трябва да опишеш професионалния си опит в сферата. Трябва да си възможно най-конкретен/а, като използваш факти и цифри като броя на сградите, които си проектирал/а, и тяхната стойност в левове за твоята фирма. Също така сподели истории за свои минали постижения – например необичайните предизвикателства, пред които си се изправял/а, как си ги разрешил/а и положителните резултати, които си постигнал/а.

Към края на основната част на писмото можеш да преминеш към по-широко обсъждане на своите умения и интереси, може би някои нови предизвикателства, които искаш да поемеш в бъдеще, и как си готов/а да го направиш.

Цел на изложението в твоето мотивационно писмо: Да опишеш своя процес на проектиране и как работиш с клиенти, за да гарантираш успеха на проектите по отношение на естетика, функционалност и бюджет.

Изложение В Примерно Мотивационно Писмо

Компанията „Еко-строй“ ЕООД е работила по някои великолепни проекти и бих искал да предам своя експертен опит в областта на устойчивото строителство на вашите екипи по търговско и жилищно строителство.

Аз съм сертифициран архитект към борда на архитектите в ОАЕ. Обучението ми в Дубай беше първокласно и имам задълбочени познания по Rhino 3D, Autodesk Revit, ArchiCAD и SketchUp.

След като изиграх водеща роля за спечелването на наградата за екологична сграда на MENA за мултиплексни конструкции, изготвих подробна техническа документация за оценките на жизнения цикъл, енергийно моделиране и въглеродния отпечатък. Бях редовен лектор на конференции за устойчиво строителство в MENA. Моето участие в проектирането на над 35 търговски и жилищни сгради разшири възприятията ми за това какво е възможно в сферата на строителството към момента.

Разгледах плана на вашия проект и считам, че в бъдеще могат да се реализират следните цели:

  • Да се постигне отличен индекс за устойчивост за жилищни проекти и проекти със смесено предназначение.
  • Да се спестят 27 милиона щатски долара чрез използване на техники за елиминиране на вредните въздействия и умения за водене на преговори.
  • Да се създаде комуникационна матрица за намаляване на времето за планиране с 22%.

 

Моите чертежи #6 и #12 от портфолиото са особено подходящи за програмата за устойчивост на „Еко-строй“ ЕООД. Уменията ми за управление на международни проекти също биха били полезни за вашата компания, тъй като знам, че разполагате с разнообразен глобален екип.

Копирано!

Как да завършиш мотивационно писмо за архитект (заключение)

Последният ти абзац трябва да представлява както резюме на вече казаното, така и ентусиазиран призив към действие. 

Целта на тази част: да кажеш на бъдещия си работодател защо си подходящият човек за работата и да обосновеш молбата си за интервю.

Заключение В Примерно Мотивационно Писмо

Ще се радвам на възможността да обсъдя проектите си и да науча повече за бъдещите ви планове на интервю. Надграждането на моя опит в устойчивото строителство при „Еко-строй“ ЕООД ще бъде идеален етап в развитието на кариерата ми.

С уважение,

Димитър Вълчев

Копирано!

Този вид заявка за последващи действия показва, че си сериозен кандидат за тази работа и че си готов/а да предприемеш следващата стъпка. Заявката ти трябва да бъде уверена, но не настойчива, и в идеалния случай ще накара читателя на писмото да ти отговори.

Създай своето мотивационно писмо за минути
Създай своето мотивационно писмо за минути
Привлечи вниманието и по-бързо получи желаната работа с нашата колекция от разработени от експерти, безплатни шаблони за мотивационно писмо, които ще ти осигурят перфектната позиция.
Създай мотивационно писмо

Безплатни професионално разработени шаблони

С над 10 милиона създадени CV-та и мотивационни писма, CVapp.bg е водещият онлайн инструмент за изграждане на кариера, който ще ти осигури интервюта за работа
4.5 от 5
въз основа на 212 отзива за Trustpilot
Използвай този шаблонСтокхолм cover_letter template
Стокхолм
1 300 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонНю Йорк cover_letter template
Ню Йорк
420 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонВиена cover_letter template
Виена
110 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонСидни cover_letter template
Сидни
150 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонЛондон cover_letter template
Лондон
260 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонДъблин cover_letter template
Дъблин
230 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонМосква cover_letter template
Москва
60 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонАмстердам cover_letter template
Амстердам
150 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонМадрид cover_letter template
Мадрид
140 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонСантяго cover_letter template
Сантяго
130 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонСингапур cover_letter template
Сингапур
50 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонОсло cover_letter template
Осло
54 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонКейптаун cover_letter template
Кейптаун
7 500+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонПариж cover_letter template
Париж
34 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонБерлин cover_letter template
Берлин
90 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонЖенева cover_letter template
Женева
3 200+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонВанкувър cover_letter template
Ванкувър
44 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонТокио cover_letter template
Токио
59 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонМилано cover_letter template
Милано
49 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонЛисабон cover_letter template
Лисабон
28 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонБарселона cover_letter template
Барселона
28 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонКопенхаген cover_letter template
Копенхаген
21 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонЧикаго cover_letter template
Чикаго
19 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонРио cover_letter template
Рио
28 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонРим cover_letter template
Рим
5 300+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонБостън cover_letter template
Бостън
17 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонТоронто cover_letter template
Торонто
100 000+ потребители избраха този шаблон
Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри изживяването на потребителите и да извършва анализи и маркетинг. Като използваш нашия уебсайт, ти се съгласяваш с всички бисквитки в съответствие с нашите Политика за бисквитки и Политика за поверителност.
Приеми бисквитките