1. Примерни CV-та
 2. Детегледачка
Написано от Ролф Бакс:Ролф Бакс:

Детегледачка Примерно CV и ръководство за писане

Доказано примерно CV за конкретна работа + ръководство за писане за намиране на следващата ти работа през 2024 г. Можеш да редактираш това примерно CV на Детегледачка и лесно да създадеш перфектното CV само за няколко минути. Просто попълни своите данни, изтегли новото си CV и кандидатствай за работа още днес!
4.8
Средна оценка
21 души вече го оцениха
Детегледачка Примерно CV и ръководство за писане
Редактирай това CV

Работата с деца и семействата им може да донесе голямо удовлетворение. Интимното естество на грижите за децата, особено ако работиш и даже живееш в дома им, добавя личен нюанс към процеса на назначаване. Ето защо е важно автобиографията ти на детегледачка да излъчва положителна аура и да представя личността ти в най-добрата ѝ светлина.

С помощта на cvapp.bg, нашия онлайн инструмент за съставяне на автобиографии и професионалните ни шаблони ще създадеш CV за работа при семейство, което ще оцени високо грижите ти за детето му.

Как се пише автобиография на детегледачка

CV-то на детегледачката трябва да създава впечатление за ефективност, надеждност, дискретност и човешка топлина. Все пак семействата, за които ще работиш, ще ти поверят децата си и ще те допуснат в личния си живот.

Първата стъпка от писането на автобиография на детегледачка е да се запознаеш с елементите, които документът включва. Ето кои раздели трябва да присъстват в CV-то ти:

 • Заглавна част (горен колонтитул, заглавка, бланка);
 • Резюме (професионален профил);
 • Раздел за трудов стаж;
 • Раздел за умения;
 • Раздел за образование.

Ако кандидатстваш в агенция, проучи я внимателно, за да добиеш представа за стила ѝ на работа, който ще определи тона на документите ти за кандидатстване. В случай че отговаряш на семейство, което търси да наеме детегледачка, прегледай внимателно текста на обявата му и се увери, че CV-то ти отговаря на всички зададени в него критерии.

Ето няколко съвета за съставянето на успешна автобиография на детегледачка:

 1. Най-добре е CV-то ти да се побира на една, най-много две страници.
 2. Персонализирай автобиографията си според нуждите на всеки работодател (семейство или агенция).
 3. Задължително включи препоръки от семейства, за които си работила (ако имаш предишен опит).

Избор на подходящ формат за CV на детегледачка

Подходящият формат за автобиографията ти на детегледачка зависи от кариерния ти път и визията ти за следващия ти трудов ангажимент. Най-често използваният обратно хронологичен формат е подходящ за търсещи работа, чиято кариера е следвала линейна траектория с опит на няколко позиции.

Алтернативните формати за CV прилягат на кандидати, които са нови в бранша, сменят кариерата си или имат твърде разнообразен трудов опит. Самонаетите професионалисти, работещи на договорни начала, може да предпочетат функционалния формат на автобиография.

Прегледай нашия блог, посветен на форматите за автобиография.

Представи информация за контакт

Заглавната част в CV-то ти на детегледачка трябва да представя ясно информацията за връзка с теб. По-личният характер на работата изисква по-подробни данни – семействата трябва да добият добра представа на кого ще поверят децата си:

 • Име, фамилия и длъжност: Включи името, фамилията си и длъжността, за която кандидатстваш;
 • Имейл адрес: Използвай официален формат, съдържащ имената ти, например: име.фамилия@google.com;
 • Телефон: Впиши личния си телефонен номер или номера си за служебни контакти, ако имаш такъв;
 • Населено място: Спомени населеното място, където живееш, и добави „С възможност за пътуване/преместване“, ако е необходимо;
 • Рождена дата;
 • Актуална снимка;
 • Шофьорска книжка: Ако работата, за която кандидатстваш, изисква да превозваш децата до учебни заведения или извънкласни занимания, отбележи, че имаш шофьорска книжка (и евентуално шофьорско досие без нарушения);
 • LinkedIn: Постави връзка към профила си в LinkedIn, ако той те представя в правилната светлина за съответната кандидатура.
Препоръчителни действия

Елена Михайлова

Детегледачка

085432863

[email protected]

Непрепоръчителни действия

Е. Михайлова

Бавачка

085432863

[email protected]

Резюме в автобиографията на детегледачка: Характерът има значение

Тъй като ще помагаш в отглеждането на дете, подходът в автобиографията ти трябва да е малко по-личен от стандартния. Можеш да проявиш творчество. Запази професионалния тон, а в същото време обясни какво те превръща в чудесна детегледачка.

Най-важното качество за ангажираните с грижи за децата е любовта към малчуганите. Демонстрирай с примери как занимаваш децата и как се отнасяш към тях в единствения раздел от CV-то, който ти позволява да се изразиш свободно.

Типичното резюме (профил) в автобиографията е с обем от две до четири изречения. То трябва да изтъква кариерните ти успехи и качествата, които ще ти спечелят уважението на децата и доверието на родителите. Ползвай образен език и силни глаголи за действие, докато разказваш за постиженията си.

Не опирай до клишета като: „Обичам децата!“. Вместо това илюстрирай любовта си към тях с примери. Може би си започнала да помагаш в отглеждането на малки деца, когато си била на 12 години или си напътствала по-малки ученици в училището си. Това е добър начин да покажеш, че имаш естествено влечение към работата с деца.

Не забравяй, че съдържанието на автобиографията ти се определя от работата, за която кандидатстваш. В резюмето си акцентирай върху качествата, споменати в обявата. Така ще зарадваш агенциите и родителите.

Търсиш вдъхновение? Прегледай и ръководствата ни за писане на CV на учител и болногледач. Предлагаме и три приспособими примера за резюме в CV на детегледачка:

Приспособимо примерно резюме (профил) в CV за позиция на начално ниво

Студентка по предучилищна и начална училищна педагогика търси почасова работа като детегледачка на деца от 4 до 12-годишна възраст. Има опит в грижите за двете си по-малки сестри – на 6 и на 10 години. Върши домакински задължения и може да бъде ценен помощник в писането на домашни.

Копирано!
Adaptable CV summary/profile mid-level sample

Отговорна детегледачка с повече от десет години опит в грижите за деца и техните семейства. Предоставям оптимална грижа за деца на възраст от 2 месеца до 13 години. С доказани отлични резултати и доволни семейства, готови да препоръчат горещо услугите ми. Поемам домакински задължения и работя индивидуално с клиентите, за да посрещна възможно най-добре нуждите им.

Копирано!
Adaptable CV summary/profile senior level sample

Професионална детегледачка с 15-годишен опит търси позиция на пълен работен ден в семейство, нуждаещо се от подкрепа в отглеждането на децата си. Уверена и търпелива, с внимателен подход към психологическата и физическата грижа за детето. Подпомага развитието на речта и речевата култура и познава добре учебната програма за началния етап от образованието. С отлични препоръки от семейства, при които е работила с години.

Копирано!

Представи трудовия си опит като детегледачка: Работа и призвание

Всичките ти занимания с деца, включително отглеждането на собственото ти семейство, имат значение за автобиографията ти. Трудовият ти стаж показва на агенциите и родителите, че се отнасяш сериозно към задълженията си.

Представи работодателите си за последните 10 години в обратно хронологичен ред и изброй в подточки основните си дейности. Избягвай клишетата – ясно е, че си била отговорна за безопасността и благополучието на децата. Използвай въздействащи глаголи в описанията на постиженията си и свържи задълженията си с конкретни резултати.

Разгледай тези три примерни подточки от CV на детегледачка:

 • Всеки ден приготвях храна за детето.
 • Оказвах рутинна помощ при наранявания.
 • Комуникирах всекидневно с родителите.

Ето как можеш да ги редактираш, за да са ориентирани към резултатите:

 • Изградих навици за здравословно хранене, като ангажирах детето с песни и игри.
 • Реагирах моментално при наранявания на детската площадка.
 • Въведох практика за седмични „доклади“ от детето към родителите.

Подробностите имат голямо значение. Втората група описания дават представа за стила ти и те открояват сред кандидатите за работа.

Виж още предложения в раздела за трудов стаж от примерното ни CV на детегледачка:

Приспособим примерен раздел за трудов стаж в CV

Детегледачка в Агенция "Супер бавачки", Варна 
Септември 2015 - В момента 

 • Работих като детегледачка на пълен работен ден за семейство с четири деца на възраст от 1 до 12 години.
 • Водех и прибирах децата от училище, приготвях раниците им и се грижех се за безопасността им.
 • Следях графиците им за допълнителни дейности - уроци по балет, карате и пиано.
 • Изпълнявах основни домакински задължения.
 • Приготвях вечеря и слагах децата да спят.

 

Детегледачка, София 
Април 2007 - Август 2015 

 • Работих като детегледачка за повече от 10 семейства за период от 11 години.
 • Работих с три семейства за осем години и се превърнах в част от живота им.
 • Грижех се за децата, помагах им с домашното, водех ги на различни места, готвех и перях.
Копирано!

Как се пише CV на детегледачка без опит

Дори да търсиш първата си работа като детегледачка, вероятно имаш опит, който свидетелства за способностите ти. Може би си се грижила за по-малък брат или сестра, ръководила си образователни дейности или си работила като треньор на спортен отбор. Всички тези дейности са изисквали да поемаш отговорност за малчуганите.

Ако си отгледала собствени деца, не пропускай да го споменеш. Можеш да включиш родителските грижи като опит и да споделиш философията и постиженията си в отглеждането.

Много от уменията, нужни на детегледачките, се усвояват и на други позиции. Това са така наречените преносими умения. Можеш да демонстрираш постоянство, търпение, отговорност или комуникативност с опита си в друга област.

Включи най-важните си умения като детегледачка

Дай възможност на агенциите и родителите да се запознаят моментално със способностите ти, като прегледат раздела за умения в CV-то ти на детегледачка. Работата със семейства изисква да проявяваш емпатия и да се разбираш добре с хората, но това е само началото.

Редом със социалните, трябва да споменеш и професионалните си умения. Те отразяват специфичните познания, които прилагаш в изпълнението на задълженията си, например създаване на култура на хранене, съблюдаване на хранителен режим и хигиена, организиране на занимания и игри, възпитание.

Разгледай уменията, включени в примерното ни CV на детегледачка:

Приспособим примерен раздел за умения в CV
 • Развито чувство за отговорност
 • Отлични комуникационни умения
 • Съпричастност
 • Гъвкавост и приспособимост
 • Водене на домакинство
 • Оказване на първа помощ
Копирано!

Можеш да включиш следните умения в текста на автобиографията си, като ги подкрепиш с конкретни примери:

 1. Отговорност: явяване в уговорения час, съвестно отношение към задълженията, внимание към детето, хранене по график, спазване на установените от родителите правила, поддържане на връзка с родителите.
 2. Търпение: правилно отношение при непослушание, посрещане на детските изблици със спокойствие.
 3. Медицински познания: грижа за детето при болест и нараняване.

Обърни внимание на текста на обявата за работа, за да приспособиш описанието си към нуждите на работодателя.

Представи образованието и квалификацията си за детегледачка

Можеш да станеш детегледачка с гимназиално образование, но много родители търсят нещо повече. Бакалавърската степен в сферата на детското развитие или педагогиката би увеличила шансовете ти за назначаване.

Представи образованието си в обратно хронологичен ред, като започнеш от последната придобита степен. Тук трябва да споменеш и всички посещавани курсове, обучения и стажове, които имат връзка с работата ти като детегледачка. Те могат да включват обучение по:

 • Ранно детско развитие;
 • Долекарска помощ;
 • Добри практики за личностно детско развитие;
 • Занимания по интереси и формиране на социални умения.

Например "РОЗИТА ЕМ - РОЗА ИВАНОВА" предлага програми за обучение за професионални детегледачки в зависимост от възрастта на децата

Ако кандидатурата ти е одобрена от агенция, работодателят вероятно ще ти даде възможност да посещаваш курсове за повишаване на квалификацията. 

Приспособим примерен раздел за образование и квалификация в CV

Професионална квалификация по специалност "Подпомагане на деца", Център за развитие, София 
Септември 2010 - Март 2011 

 • Част от професия „Социален асистент”, код 76204


Диплома за средно образование, СУ "Димчо Дебелянов", София 
Септември 2007 - Май 2011

Копирано!

Избери подходящо оформление и дизайн за CV-то си на детегледачка

Автобиографията на детегледачка позволява по-творчески подход. Оформлението трябва да бъде изчистено и професионално, но дизайнът може да отразява афинитета ти към малките деца с цветови нюанс и ненатрапчив декоративен елемент.

Целта е CV-то ти да бъде прочетено до края, затова документът трябва да е подреден и четлив. Дългите плътни абзаци и веселите шрифтове пречат на четенето. Агенциите проверяват първо информацията за контакт, последната месторабота и уменията – тези части трябва да се забелязват от пръв поглед.

Винаги изпращай автобиографията си в PDF формат. Иначе рискуваш да възникнат грешки във форматирането на документа при отварянето му на друг компютър или в друга версия на софтуера. Помоли приятел да провери автобиографията ти за грешки, преди да я изпратиш.

Пълен текст на примерно CV за работа като детегледачка

Приспособим пълен текст на примерно CV

Профил

Отговорна детегледачка с повече от десет години опит в грижите за деца и техните семейства. Предоставям оптимална грижа за деца на възраст от 2 месеца до 13 години. С доказани отлични резултати и доволни семейства, готови да препоръчат горещо услугите ми. Поемам домакински задължения и работя индивидуално с клиентите, за да посрещна възможно най-добре нуждите им.


Трудов стаж

Детегледачка в Агенция "Супер бавачки", Варна 
Септември 2015 - В момента 

 • Работих като детегледачка на пълен работен ден за семейство с четири деца на възраст от 1 до 12 години.
 • Водех и прибирах децата от училище, приготвях раниците им и се грижех се за безопасността им.
 • Следях графиците им за допълнителни дейности - уроци по балет, карате и пиано.
 • Изпълнявах основни домакински задължения.
 • Приготвях вечеря и слагах децата да спят.

 

Детегледачка, София 
Април 2007 - Август 2015 

 • Работих като детегледачка за повече от 10 семейства за период от 11 години.
 • Работих с три семейства за осем години и се превърнах в част от живота им.
 • Грижех се за децата, помагах им с домашното, водех ги на различни места, готвех и перях.


Умения

 • Развито чувство за отговорност
 • Отлични комуникационни умения
 • Съпричастност
 • Гъвкавост и приспособимост
 • Водене на домакинство
 • Оказване на първа помощ


Образование

Професионална квалификация по специалност "Подпомагане на деца", Център за развитие, София 
Септември 2010 - Март 2011 

 • Част от професия „Социален асистент”, код 76204


Диплома за средно образование, СУ "Димчо Дебелянов", София 
Септември 2007 - Май 2011

Копирано!

Родителите търсят най-доброто за децата си – убеди ги, че ти си подходящия човек. Професионалните качества са важни, но редом с тях трябва да представиш характера и стила си.

Възползвай се от предимствата на нашия онлайн инструмент за съставяне на CV, който ще ти помогне да създадеш прегледно форматирана, печеливша автобиография на детегледачка.

Създай своето CV само за 15 минути
Създай своето CV само за 15 минути
Използвай проверени професионални шаблони за CV, следващи точните правила за CV, които работодателите търсят.
Създай моето CV
4.8
Редактирай това CV
Сподели тази статия

Готови красиви шаблони за CV

Спечели работодателите и специалистите по подбор на персонал, като използваш един от нашите 18 елегантни, професионално разработени шаблона за CV. Изтегли в Word или PDF.
4.5 от 5
въз основа на 212 отзива за Trustpilot
Използвай този шаблонСтокхолм resume template
Стокхолм
8 800 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонНю Йорк resume template
Ню Йорк
4 100 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонВиена resume template
Виена
2 200 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонСидни resume template
Сидни
1 900 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонЛондон resume template
Лондон
3 800 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонДъблин resume template
Дъблин
4 000 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонМосква resume template
Москва
740 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонАмстердам resume template
Амстердам
1 800 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонМадрид resume template
Мадрид
1 500 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонСантяго resume template
Сантяго
1 300 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонСингапур resume template
Сингапур
730 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонОсло resume template
Осло
590 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонКейптаун resume template
Кейптаун
59 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонПариж resume template
Париж
560 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонБерлин resume template
Берлин
1 500 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонЖенева resume template
Женева
34 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонВанкувър resume template
Ванкувър
520 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонТокио resume template
Токио
360 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонМилано resume template
Милано
940 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонЛисабон resume template
Лисабон
230 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонБарселона resume template
Барселона
490 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонКопенхаген resume template
Копенхаген
100 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонЧикаго resume template
Чикаго
150 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонРио resume template
Рио
210 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонРим resume template
Рим
200 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонБостън resume template
Бостън
120 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонRirekisho resume template
Rirekisho
56 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3 700+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонAthens resume template
Athens
130 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонBrussels resume template
Brussels
76 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонPrague resume template
Prague
24 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонШанхай resume template
Шанхай
41 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонТоронто resume template
Торонто
2 000 000+ потребители избраха този шаблон
Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри изживяването на потребителите и да извършва анализи и маркетинг. Като използваш нашия уебсайт, ти се съгласяваш с всички бисквитки в съответствие с нашите Политика за бисквитки и Политика за поверителност.
Приеми бисквитките