1. Примери
 2. Хигиенист

Хигиенист Примерно мотивационно писмо

Използвай това примерно мотивационно писмо Хигиенист, за да завършиш документите за кандидатстване и да получиш бързо желаната работа – без разочарования и без догадки. Това примерно мотивационно писмо е специално предназначено за Хигиенист позиции през 2024 г. Възползвай се от нашите примерни изречения + експертни ръководства, за да изтеглиш перфектното мотивационно писмо само за минути.
4.9
Средна оценка
60 души вече го оцениха
Хигиенист Примерно мотивационно писмо
Редактирай това мотивационно писмо

В съвременния свят доброто почистване е търсена услуга със съществен принос към общественото здраве. По време на пандемията от COVID-19 редица индустрии претърпяха сътресения, докато почистващите фирми и особено онези, предлагащи дезинфекция, се радваха на повече поръчки.

Длъжностите в сектор „Почистване“ са най-разнообразни и кандидатстването за различни позиции с едни и същи документи едва ли ще ти гарантира добро назначение. Бляскавото мотивационно писмо в допълнение към CV-то ти може да промени всичко.

Хигиенист – пълен текст на примерно мотивационно писмо

Пример

Уважаема г-жо Делова,

При почистването на домове винаги се надявам на много похвали и липса на оплаквания. Миналата година изпълних повече от 200 поръчки и получих само едно оплакване. Ставаше въпрос за грешка във фактурата, изпратена от централния офис. С това изключение имам безупречно досие за удовлетвореност на клиентите.

Опитът ми в почистването на домове включва както редовни, така и специални поръчки - от гарсониери до седемстайни къщи. Богатият ми набор от умения, включително в почистването на килими и електроуреди, ми позволява да работя самостоятелно, но най-често съм действала в екип. Колегите ми ме описват като прецизна, отговорна и ефективна.

Често ми се е случвало да замествам координатора по район и като старши хигиенист съм провеждала лично срещи с клиентите за повече от 100 поръчки, затова съм наясно с изискванията както на доставчика, така и на ползвателите на услугите. Трябва да осигуряваме безупречна чистота за минимален срок, като оптимизираме употребата на оборудване и материалите. Клиентите с абонамент плащаха с готовност с 25% над средната цена за услугите на моя екип и изпълнявахме поръчките за 30% по-кратко време.

Най-големият ми проект за изминалите две години беше специализирано почистване след напускане на наематели в жилищен комплекс. В най-натоварения период тричленният ми екип почистваше по пет апартамента седмично и спечелихме конкурс за високи стандарти в хигиенизацията.

Притежавам отлични организационни умения. При един от предишните ми работодатели, чийто бизнес беше по-малък, отговарях за поръчването и доставката на почистващи препарати и оборудване, затова съм запозната с управлението на наличностите и прогнозирането на потреблението. За цяла година не изгубихме и час заради липсващо оборудване или препарати.

Бих се радвала да разкажа за най-сложните си поръчки на интервю. Нищо не е непостижимо и всеки проблем има решение.

С уважение,

Велизара Янкова

25 януари 2024 г., гр. София

Копирано!

Структура на мотивационното писмо на хигиенист 

Мотивационното писмо е кратък документ, който те представя и обяснява защо си чудесен кандидат за обявената позиция. Целта му е да допълни информацията в автобиографията и да открои качествата ти с професионален, но и дружелюбен тон, за да установиш личен контакт с назначаващия.

За пълноценно представяне ти препоръчваме да спазиш следната структура, докато съставяш мотивационното си писмо на хигиенист:

 1. Заглавна част (горен колонтитул, заглавка) – задължително започни писмото с данните си за контакт. Ако по някаква причина то се отдели от другите ти документи за кандидатстване, назначаващият веднага ще го свърже със CV-то ти.
 2. Поздравът е възможността ти да установиш личен контакт. Обърни се по име към специалиста по подбор на персонал – „Уважаеми/Уважаема г-н/г-жо [фамилия],“. Така ще покажеш, че си проучил фирмата и знаеш кой преглежда кандидатурите за позицията.
 3. Увод - привлечи вниманието на назначаващия, като се представиш и изразиш желанието си да работиш като хигиенист.
 4. Изложението е основната част от мотивационното писмо. Тук трябва да обясниш защо искаш да бъдеш назначен на позицията за хигиенист и кои твои умения те превръщат в отличен служител.
 5. Заключение – обобщи качествата си и заяви отново интереса си към обявената позиция. Включи и призив към действие, който подтиква назначаващия да те потърси или да те покани на интервю.
 6. Подпис – приключи с професионален тон (напр. „С уважение,“) и напиши отдолу името си.

Всяка от гореспоменатите части е важна за цялостния облик на мотивационното ти писмо на хигиенист. Обемът на документа не бива да превишава една страница (около 400 думи).

Съвет от експерта

Имаш нужда от още вдъхновение? Прегледай и другите ни примерни мотивационни писма, свързани с професията хигиенист:

За повече информация и подробно описание на всеки раздел прегледай специализираното ни ръководство за съставяне на мотивационни писма.

Увод в мотивационното писмо на хигиенист 

Уводът в мотивационното писмо е средство за привличане на вниманието. Напиши едно-две изречения, които да събудят интереса на назначаващия. Можеш да споделиш най-голямото си професионално постижение или да разкажеш кратка история, която подчертава качествата си. Основната цел е читателят да продължи към изложението.

Не забравяй, че мотивационното писмо е документ за кандидатстване за работа – спазвай професионалния тон. Въпреки това можеш да се изразяваш по-свободно, за да заинтригуваш назначаващия.

Препоръчителни действия

Уважаеми г-н Николов,

За мен чистотата е предпоставка за ред и ефективност в цялото ни всекидневие. От пет години се занимавам с почистване на офиси – мотивира ме убеждението, че допринасям за постигането на здравословна работна среда, която носи удовлетворение на клиентите и повишава продуктивността им. Благодарение на положителната ми нагласа и старанието ми, повечето фирми, които съм обслужвала, са ме търсили отново. 

Непрепоръчителни действия

Здравейте,

Казвам се Велизара и Ви пиша във връзка с обявената свободна позиция за хигиенист на офиси.

Не започвай със скучен и стандартен увод. Привлечи вниманието, като обясниш мотивите си да кандидатстваш за работата и изтъкнеш важно постижение. Например ако повечето клиенти, които си обслужвал, са те търсили отново, спомени го още в началото. Писмото ти ще звучи по-автентично и по-достоверно, ако споделиш конкретни факти.

С този подход ще представиш нещо повече от качествата и уменията си – ще покажеш, че нагласата ти отговаря на нуждите на фирмата за почистване, в която кандидатстваш.

Изложение в мотивационното писмо на хигиенист 

Изложението е основната, най-дългата част от мотивационното ти писмо. Тук трябва да обясниш защо искаш да те назначат на работата и кои твои умения те превръщат в отличен служител. Бъди последователен:

 • Изтъкни уменията и опита, които те правят подходящ кандидат за позицията;
 • Обясни как ще се впишеш в средата на работодателя;
 • Завърши с въздействащо заключение и призив към действие, който да мотивира назначаващия да се свърже с теб.

Първи абзац от изложението – защо си подходящ за позицията (умения и опит)

Започни с основните умения и качества, които те превръщат в отличен кандидат за работата. Ето какво можеш да включиш за убедително представяне:

 1. Обслужвани обекти. Обясни какви обекти си почиствал досега – домове, офиси, хотели, училища, превозни средства, външни площи и т.н. Можеш да споменеш и определени дейности, например пране на мокети, килими или матраци, миене на прозорци, почистване на офис техника.
 2. Техническа грамотност. Можеш да акцентираш върху уменията си за работа с почистващи системи, специализирани машини и нови технологии (например за полиране и шлайфане, запечатване и излъскване на твърди настилки, сухо изпиране на мека мебел и настилки и т.н.).
 3. Специфични познания. Ако по време на кариерата си като хигиенист си натрупал специфични познания, например за характерни процеси за дезинфекция или щадящи околната среда алтернативи на широко използвани препарати, не спестявай тази информация в мотивационното си писмо. Правилното дозиране на препаратите също е от основно значение, когато се работи с концентрати.
 4. Гъвкавост и експедитивност. Дай пример как си се справил със задачите си при голямо натоварване или плътен график. Наблегни на умението да организираш времето си и да вземаш адекватни решения (приоритизиране на задачите) в кратки срокове.
 5. Работа в екип. Опиши трудна ситуация, например сложна поръчка, с която си се справил успешно благодарение на доброто сътрудничество в екипа ви. Тук можеш да се съсредоточиш върху социалните си умения – комуникативност, приспособимост, емпатия, лидерство, поддържане на открити и честни отношения, обективност и избягване на конфликти.
 6. Внимание към детайла. Прекият опит на представители на индустрията показва, че именно малките неща носят най-голямо удовлетворение на клиентите. Някои примери от практиката са подреждането на приборите в съдомиялната под ъгъл за по-качествено измиване, техниката за полиране на смесители, душове и бутони на казанчета на вградени тоалетни, почистването на первази, миенето на подове по дължината на гредите (за да не остават следи от мопа), ароматизирането на помещенията и етапното миене на прозорци.
 7. Дискретност. Запазването на поверителност относно извършената работа е особено важно за някои обекти, например адвокатски кантори, помещения с аварии и др. Хигиенистите трябва да са запознати с вътрешнофирмените правила и способни да следват точно дадените инструкции.
 8. Добра физическа форма. Работата като хигиенист често изисква продължително стоене на крак и извършване на повтарящи се движения, а понякога е свързана и със силови упражнения като носене на тежки торби с отпадъци и кофи с вода. Можеш да споменеш, че си в добра физическа форма и си способен да понасяш подобни натоварвания.
Съвет от експерта

Персонализирай писмото си в зависимост от работодателя

Хигиенистите работят в разнообразни обекти и при различни обстоятелства. Ако кандидатстваш за позиция, на която ще чистиш сам офиси след работно време, можеш да изтъкнеш способността си да изпълняваш задълженията си без надзор и надеждността си. В случай че ще работиш в екип, трябва да бъдеш отборен играч, който се разбира добре с различни характери.

Втори абзац от изложението – как се вписваш в средата на работодателя

Важно е да приспособиш писмото си към целите и културата на работодателя. Проучи фирмата или институцията, в която кандидатстваш, и се съобрази с нейната мисия.

Мотото на редица фирми за професионално почистване е свързано с гарантирането на пълна удовлетвореност на клиентите и може да се обобщи със слогана „Чистота и блясък във всеки дом и офис“. Те изтъкват квалификацията на персонала си, качествените консумативи и добрите практики, които следват, за да предоставят услуги на най-високо ниво.

В този пример на „Съни Къмпани“ основните моменти от фирмената мисия са:

 • поддържане на открити отношения с клиентите, основани на взаимно доверие и уважение;
 • предлагане на най-добрия набор от услуги за удовлетворяване на индивидуални нужди и потребности;
 • партньорство и професионализъм.

Изброени са и ценности като лоялност, отговорност, екипност, постоянство, честност. 

Включи конкретни елементи от мисията и ценностите на почистващата фирма в мотивационното си писмо и обясни как те съвпадат с твоите виждания за длъжността, за която кандидатстваш.

Пример

„В тригодишния си опит като старши хигиенист и координатор винаги съм се стремял да поддържам открити отношения с клиентите и да оправдавам доверието им. При извършването на оглед обръщам внимание на детайлите, за да изготвя индивидуален план за почистване с най-подходящия набор от услуги. Впечатлен съм от стремежа на фирмата ви към честност, лоялност и постоянство – ценности, на които винаги съм държал в кариерата си.“

„С готовност бих допринесъл за мисията на фирмата да предлага най-добрия набор от услуги на индивидуална база в зависимост от обекта. Преди години къщата ми пострада от наводнение и щеше да ми отнеме дълго време да сложа всичко в ред без адекватната помощ на почистваща фирма. Благодарение на експедитивната и отговорна работа на екипа след няколко дни отново заживях нормално. Бих се радвал да допринеса по сходен начин за здравословната среда и чистотата в домовете на клиентите.“

Копирано!
Пример

Опитът ми в почистването на домове включва както редовни, така и специални поръчки - от гарсониери до седемстайни къщи. Богатият ми набор от умения, включително в почистването на килими и електроуреди, ми позволява да работя самостоятелно, но най-често съм действала в екип. Колегите ми ме описват като прецизна, отговорна и ефективна.

Често ми се е случвало да замествам координатора по район и като старши хигиенист съм провеждала лично срещи с клиентите за повече от 100 поръчки, затова съм наясно с изискванията както на доставчика, така и на ползвателите на услугите. Трябва да осигуряваме безупречна чистота за минимален срок, като оптимизираме употребата на оборудване и материалите. Клиентите с абонамент плащаха с готовност с 25% над средната цена за услугите на моя екип и изпълнявахме поръчките за 30% по-кратко време.

Най-големият ми проект за изминалите две години беше специализирано почистване след напускане на наематели в жилищен комплекс. В най-натоварения период тричленният ми екип почистваше по пет апартамента седмично и спечелихме конкурс за високи стандарти в хигиенизацията.

Притежавам отлични организационни умения. При един от предишните ми работодатели, чийто бизнес беше по-малък, отговарях за поръчването и доставката на почистващи препарати и оборудване, затова съм запозната с управлението на наличностите и прогнозирането на потреблението. За цяла година не изгубихме и час заради липсващо оборудване или препарати.

Копирано!

Призив към действие и заключение: Бляскав завършек

Обобщи съдържанието на мотивационното си писмо, като акцентираш върху основните моменти и желанието си да работиш като хигиенист. Трябва да покажеш, че си готов за следващата стъпка, като включиш призив към действие. 

Целта ти е да бъдеш поканен на интервю – кажи го на работодателя. Напомни му, че се вълнуваш от свободната позиция и би се радвал да те потърси. Изрази благодарността си за отделеното време и повтори информацията си за контакт, ако мястото го позволява.

Завърши писмото с официална фраза – „С уважение“ или „С най-добри пожелания“ – и напиши името си отдолу.

Пример

Бих се радвала да разкажа за най-сложните си поръчки на интервю. Нищо не е непостижимо и всеки проблем има решение.

С уважение,

Велизара Янкова

25 януари 2024 г., гр. София

Копирано!

Как се пише мотивационно писмо на хигиенист без опит

Никога не си работил като хигиенист или сега кандидатстваш за първата си работа. Как да напишеш мотивационно писмо? Няма страшно! Ето върху какво можеш да се съсредоточиш, ако нямаш никакъв опит:

 • Акцентирай върху преносимите умения. Обясни как уменията, придобити по време на образованието или на други позиции, ще ти бъдат полезни като хигиенист. Тук можеш да споменеш за способността си да работиш сам или в екип, да планираш времето си, да изпълняваш инструкции, да обръщаш внимание на детайлите и да носиш отговорност за резултатите си. Работата като хигиенист може да бъде свързана с тежък физически труд, затова не е излишно да споменеш и добрата си форма.
   
 • Изрази стремежа си към чистота и ред. Всеки обича да има лъскав и спретнат дом или офис, но забързаното ежедневие често ни лишава от време за почистване. Можеш да мотивираш желанието си да бъдеш назначен като хигиенист с личния си стремеж към поддържане на чистота.
   
 • Спомени актуален опит като доброволец. Включи доброволчески дейности, в които си участвал по инициатива на училището си или на организации с нестопанска цел. Може би си помагал в почистването на градски паркове, публични сгради или домове на хора в неравностойно положение.

Илюстрирай преносимите си качества и умения с академични или житейски постижения. Специалистите по подбор на персонал за „входно ниво“ търсят служители, които ще се явяват навреме на работа и ще се отнасят отговорно към задълженията си.

Съвет от експерта

Постави се на мястото на работодателя

Представи си, че един от членовете на екипа ти за почистване е напуснал. Трябва бързо да назначиш нов служител. Търсиш човек, който би работил с готовност като хигиенист независимо от физическото натоварване, а в същото време би паснал в екипа. Мотивационното ти писмо трябва да отговаря на тези изисквания.

Основни изводи

При кандидатстването за работа като хигиенист мотивационното писмо ти дава възможност да покажеш, че ще бъдеш ценен служител, като надгражда върху фактите от автобиографията ти.

Дори да нямаш опит в бранша, можеш да се съсредоточиш върху преносимите си умения и да обясниш защо поддържането на чистота ти носи удовлетворение.

Съставянето на мотивационно писмо е лесно с нашия онлайн инструмент – за броени минути документът ти ще придобие чист и спретнат вид за безупречна кандидатура.

Създай своето мотивационно писмо за минути
Създай своето мотивационно писмо за минути
Привлечи вниманието и по-бързо получи желаната работа с нашата колекция от разработени от експерти, безплатни шаблони за мотивационно писмо, които ще ти осигурят перфектната позиция.
Създай мотивационно писмо

Безплатни професионално разработени шаблони

С над 10 милиона създадени CV-та и мотивационни писма, CVapp.bg е водещият онлайн инструмент за изграждане на кариера, който ще ти осигури интервюта за работа
4.5 от 5
въз основа на 212 отзива за Trustpilot
Използвай този шаблонСтокхолм cover_letter template
Стокхолм
1 300 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонНю Йорк cover_letter template
Ню Йорк
420 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонВиена cover_letter template
Виена
110 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонСидни cover_letter template
Сидни
150 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонЛондон cover_letter template
Лондон
260 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонДъблин cover_letter template
Дъблин
230 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонМосква cover_letter template
Москва
60 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонАмстердам cover_letter template
Амстердам
150 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонМадрид cover_letter template
Мадрид
140 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонСантяго cover_letter template
Сантяго
130 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонСингапур cover_letter template
Сингапур
50 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонОсло cover_letter template
Осло
54 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонКейптаун cover_letter template
Кейптаун
7 500+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонПариж cover_letter template
Париж
34 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонБерлин cover_letter template
Берлин
90 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонЖенева cover_letter template
Женева
3 200+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонВанкувър cover_letter template
Ванкувър
44 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонТокио cover_letter template
Токио
59 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонМилано cover_letter template
Милано
49 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонЛисабон cover_letter template
Лисабон
28 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонБарселона cover_letter template
Барселона
28 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонКопенхаген cover_letter template
Копенхаген
21 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонЧикаго cover_letter template
Чикаго
19 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонРио cover_letter template
Рио
28 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонРим cover_letter template
Рим
5 300+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонБостън cover_letter template
Бостън
17 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонТоронто cover_letter template
Торонто
100 000+ потребители избраха този шаблон
Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри изживяването на потребителите и да извършва анализи и маркетинг. Като използваш нашия уебсайт, ти се съгласяваш с всички бисквитки в съответствие с нашите Политика за бисквитки и Политика за поверителност.
Приеми бисквитките