1. Примерни CV-та
 2. Административен асистент
Написано от Сюзан Шор:Сюзан Шор:

Административен асистент Примерно CV и ръководство за писане

Доказано примерно CV за конкретна работа + ръководство за писане за намиране на следващата ти работа през 2024 г. Можеш да редактираш това примерно CV на Административен асистент и лесно да създадеш перфектното CV само за няколко минути. Просто попълни своите данни, изтегли новото си CV и кандидатствай за работа още днес!
4.7
Средна оценка
67 души вече го оцениха
Административен асистент Примерно CV и ръководство за писане
Редактирай това CV

Примерно резюме на професионалния опит и цели в CV: привлечи внимание към себе си

Твоето резюме на професионалния опит и цели е особено важно, защото в него трябва да покажеш своята индивидуалност. Тук е мястото, където можеш да се представиш фантастично. Не бъди срамежлив/а. Това ръководство за CV ще ти обясни стъпка по стъпка как да го направиш. Защо резюме? Защото нямаш много време да впечатляваш и искаш да привлечеш внимание към своето CV от самото начало.

Каква е целта на резюмето на професионалния опит и цели?

Резюмето на професионалния опит и цели в твоето CV трябва да акцентира върху социалните ти умения и да съдържа малко информация за професионалните ти качества. Останалата част от CV-то ти ще се фокусира върху твоя опит, образование и умения и ще има малко място за творчество, но тук имаш шанса да се представиш и да накараш специалиста по човешки ресурси да отдели повече време на твоето CV.

Тъй като може би ще си първият човек, с когото общуват посетителите в твоя офис, в твой интерес е да представиш добре себе си в CV-то на административен асистент. Ти си весел/а, спокоен/а, услужлив/а и решаваш всякакви проблеми? Подчертай тези качества в резюмето на професионалния опит и цели на твоето CV. Включи и миналите си професионални постижения в този раздел. Не забравяй, че административните асистенти работят в много различни области. Вземи под внимание сектора, в който искаш да работиш. Направи проучване, за да разбереш какво търсят работодателите и акцентирай върху уменията, които са най-подходящи за тази област.

Примерно Резюме На Професионалния Опит И Цели

Професионален административен асистент с над 15 години опит в административната дейност, решаването на проблеми, планирането и оптималното подпомагане на колеги. С
отлични резултати в повишаването на производителността и облекчаването на натоварването на ръководството. С доказана ефективност и способност за бързо учене и ориентиране във всякаква компютърна софтуерна програма или офис система за архивиране.

Копирано!

Примерен раздел за трудов стаж в CV: покажи какво знаеш

Този раздел предлага повече предизвикателства, ако тепърва започваш кариерата си на административен асистент, но независимо от трудовия си стаж можеш да създадеш раздел за стаж, фокусиран върху уменията, който показва твоята стойност. Първата ти стъпка тук е да помислиш за всички свои работни места досега, независимо дали са били на пълен работен ден или почасова работа след училище. Вместо да пишеш длъжностна характеристика, опиши своите постижения и умения. Започни с основния списък с всичките си най-забележителни постижения, а след това съкрати списъка, за да съответства на мястото, с което разполагаш.

Адаптируем примерен раздел за трудов стаж

Административен асистент в TBS Manufacturing, Варна
май 2015 г. – октомври 2022 г.

 • Като пряк асистент на ръководител отдел „Производство“ подпомагах всички аспекти на управлението на производството и офиса.
 • Анализирах и интерпретирах данни и обработвах всякакви пратки, доставки и поръчки на материали.
 • Бях лице за контакт за всички отдели, в това число контрол на качеството, счетоводство и управление.
 • Работих за облекчаване на натовареността на ръководството, като отговарях за всички контакти с клиенти на компанията, в това число по имейл, телефон и факс.
 • Координирах и планирах фирмени срещи, мероприятия, интервюта и огледи.
 • Решавах проблеми във всеки отдел за навременното производство на продукцията и спазването на строги срокове.
 • Работих за осигуряване на качествено обслужване и разрешавах всякакви проблеми на клиентите.

 

Административен асистент в A&C Machine ЕООД, Варна
януари 2012 г. – март 2015 г.

 • Докладвах пряко на оперативния мениджър и помагах на персонала на магазина и офиса.
 • Изпълнявах различни административни задължения от поддържане на производствени графици до покупка на консумативи и наемане на доставчици.
 • Използвах своите умения за решаване на проблеми и затруднения със служители, клиенти и ръководство.
 • Насочвах работния процес, действах като посредник между всички отдели, като организирах конферентни разговори, насрочвах срещи, водех кореспонденция и управлявах графици и календари.
 • Поддържах ефективна система на производство в динамична среда чрез прецизна обработка на всички нови поръчки и делегиране на задачи според изискванията на всяка поръчка.

 

Офис Асистент вt „Контекс“ ЕООД, Варна
юни 2009 г. – ноември 2011 г.

 • Бях асистент на целия административен персонал и основно лице за контакт за посетители и клиенти.
 • Управлявах системи за комуникация по телефон и имейл. Поръчвах и поддържах офис консумативи.
 • Намалявах разходите за доставка чрез правилно управление на инвентара, получаване на оферти и закупуване на продукти на подходяща цена.
 • Отговарях незабавно на запитвания на клиенти.
Копирано!

Примерен раздел за умения в CV: посочи своите способности

Отговорностите на административния асистент могат да варират значително в зависимост от работното място, но ти искаш да впечатлиш работодателите, като фокусираш CV-то си върху качествата, които работодателите наистина искат. Вече споменахме за ключовите думи. Те са много ценни, когато се чудиш кои свои умения да посочиш. Освен това те ти дават предимство при преминаването на контрола на автоматизираната система за подбор на персонал. Разделът с твоите умения трябва да е свързан с работата, която търсиш. Не забравяй, че работодателите вероятно програмират автоматизираната система за подбор на персонал да търси по ключови думи, които също са в техните обяви за работа. Избери най-подходящото от основния си списък с умения.

Помисли дали да преместиш този раздел нагоре, особено ако разделът ти за трудов стаж не е особено голям. Според Careerbuilder над 40% от специалистите по подбор на персонал харесват, когато уменията са разположени в горната част на CV-то. Опитай се да не повтаряш уменията, които вече си споменал/а в раздела за трудов стаж – не разполагаш с много място, така че го използвай в своя полза, като добавиш нова информация.

Общи професионални умения

Професионалните умения са количествено измерими умения, които са необходими, за да вършиш работата си. Обикновено това са неща, които можеш да научиш на някой курс, например по счетоводство, редактиране или текстообработка.

Общи социални умения

Социалните умения често се наричат „човешки умения“. Ето някои примерни социални умения за административни асистенти:

 • Комуникативност
 • Управление на времето
 • Организираност
 • Планиране
Адаптируем примерен раздел за умения
 • Административни умения
 • Умения за управление на ресурсите
 • Умения за планиране
 • Умения за планиране и организиране на събития
 • Писане под диктовка
 • Редакция и корекция на текст
Копирано!

Примерен раздел за образование в CV: нещо повече от списък с образователни степени

Разделът за образование на CV-то има по-голяма тежест за начинаещите в кариерата, но независимо на кой етап от кариерата се намираш, можеш да го използваш в своя полза. Дипломата за средно образование е твоята начална точка в тази кариера, но може да си посещавал/а курсове, които да те направят по-подходящ/а от другите кандидати.   

Можеш да се запишеш на курс, за да подобриш уменията си. Има много курсове и сертификати, които могат да подобрят твоето CV. 

Адаптируем примерен раздел за образование

Бакалавър по бизнес администрация, Икономически университет, Варна
септември 2007 г. – юни 2011 г.

Средно образование, Национална търговска гимназия, Пловдив
септември 2003 г. – юни 2007 г.

 • Професионална квалификация „Бизнес администрация“.
Копирано!

Избор на правилен формат и оформление на CV

За административните асистенти едно от най-важните умения е ясната комуникация. Непрофесионалното форматиране оставя работодателите с лошо мнение за твоите способности и с впечатлението, че не си подходящ за работата. Затова избери формат на CV или шаблон, който наподобява професионалния тон на потенциалния работодател.

С колекцията от шаблони на CVapp.bg не е нужно да си дизайнер или експерт по форматиране, за да имаш страхотно изглеждащо CV. Избери от многобройните варианти на шаблони за CV. Помисли за силните си страни и избери формат на CV, който най-добре ги подчертава. След това използвай инструмента за създаване, за да персонализираш шаблона на своето CV. 

Създай своето CV само за 15 минути
Създай своето CV само за 15 минути
Използвай проверени професионални шаблони за CV, следващи точните правила за CV, които работодателите търсят.
Създай моето CV
4.7
Редактирай това CV
Сподели тази статия

Готови красиви шаблони за CV

Спечели работодателите и специалистите по подбор на персонал, като използваш един от нашите 18 елегантни, професионално разработени шаблона за CV. Изтегли в Word или PDF.
4.5 от 5
въз основа на 212 отзива за Trustpilot
Използвай този шаблонСтокхолм resume template
Стокхолм
8 500 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонНю Йорк resume template
Ню Йорк
3 900 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонВиена resume template
Виена
2 200 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонСидни resume template
Сидни
1 900 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонЛондон resume template
Лондон
3 600 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонДъблин resume template
Дъблин
3 800 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонМосква resume template
Москва
720 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонАмстердам resume template
Амстердам
1 700 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонМадрид resume template
Мадрид
1 500 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонСантяго resume template
Сантяго
1 200 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонСингапур resume template
Сингапур
710 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонОсло resume template
Осло
570 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонКейптаун resume template
Кейптаун
56 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонПариж resume template
Париж
540 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонБерлин resume template
Берлин
1 400 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонЖенева resume template
Женева
33 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонВанкувър resume template
Ванкувър
510 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонТокио resume template
Токио
350 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонМилано resume template
Милано
920 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонЛисабон resume template
Лисабон
220 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонБарселона resume template
Барселона
480 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонКопенхаген resume template
Копенхаген
100 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонЧикаго resume template
Чикаго
150 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонРио resume template
Рио
200 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонРим resume template
Рим
190 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонБостън resume template
Бостън
120 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонRirekisho resume template
Rirekisho
49 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3 200+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонAthens resume template
Athens
93 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонBrussels resume template
Brussels
62 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонPrague resume template
Prague
13 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонШанхай resume template
Шанхай
18 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонТоронто resume template
Торонто
1 900 000+ потребители избраха този шаблон
Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри изживяването на потребителите и да извършва анализи и маркетинг. Като използваш нашия уебсайт, ти се съгласяваш с всички бисквитки в съответствие с нашите Политика за бисквитки и Политика за поверителност.
Приеми бисквитките