1. Примери
  2. Топ мениджър/Изпълнителен директор
Написано от Ана МъкърманАна Мъкърман

Топ мениджър/Изпълнителен директор Примерно мотивационно писмо

Използвай това примерно мотивационно писмо Топ мениджър/Изпълнителен директор, за да завършиш документите за кандидатстване и да получиш бързо желаната работа – без разочарования и без догадки. Това примерно мотивационно писмо е специално предназначено за Топ мениджър/Изпълнителен директор позиции през 2024 г. Възползвай се от нашите примерни изречения + експертни ръководства, за да изтеглиш перфектното мотивационно писмо само за минути.
5.0
Средна оценка
54 души вече го оцениха
Топ мениджър/Изпълнителен директор Примерно мотивационно писмо
Редактирай това мотивационно писмо

Най-добрият формат за мотивационно писмо на изпълнителен директор

Горен колонтитул в мотивационното писмо

Колонтитулът заема почетна позиция в горното поле на мотивационното писмо. Благодарение на видното си място той изпълнява две функции. Първата е да свърже документа с твоето име, данни за контакт, профили в социални медии като LinkedIn и друга важна информация, в случай че специалистът по подбор на персонал иска да се те потърси.

Втората роля на горния колонтитул е да въведе атрактивно форматиране, което прави впечатление. В кандидатурата си за изпълнителен директор трябва да обърнеш специално внимание на визуалното си представяне и неговото послание. Добре е да създадеш усещане за авторитет и увереност, а в същото време да се придържаш към имиджа на работодателя.

Цел на раздела: Името и информацията за контакт с теб да са в горното поле на страницата, в случай че назначаващият иска да се свърже с теб. Да създадеш атрактивен и целенасочен формат, който изразява личния ти стил, а в същото време отговаря на марката на работодателя.

Поздрав в мотивационното писмо

Поздравът играе важна роля за задаването на дружелюбен и уважителен тон в мотивационното писмо. Можеш да персонализираш поздрава си в зависимост от това колко добре познаваш компанията или екипа по назначаването. Ако не си сигурен кой поздрав е най-подходящ, по-добре бъди предпазлив и ползвай семплото професионално „Уважаеми / Уважаема“, последвано от титлата и фамилията на получателя.

Цел на раздела: Да установиш личен контакт, като се обърнеш към получателя по име с най-подходящия поздрав за взаимоотношенията ви.

Увод в мотивационното писмо

В някои отношения уводът е най-важната част от мотивационното ти писмо. Ако не можеш да се откроиш и да създадеш връзка с получателя, назначаващият вероятно ще се откаже, преди да е прочел уводния абзац. При кандидатстване за позиция на изпълнителен директор тук не бива да залагаш на сигурно. Поддържай професионалния тон, но започни с най-смелата си идея, с най-впечатляващото си постижение или най-добре с интересна история за твое начинание, което се е увенчало с успех. Уводът ти трябва да бъде кратък и да прави плавен преход към изложението.

Цел на раздела: Да напишеш интересно и впечатляващо уводно изречение, което веднага те откроява сред другите кандидати и насочва читателя към изложението на писмото.

В примерното мотивационно писмо по-долу започваме с кратък преглед на кариерата на изпълнителния директор и акцент върху конкретно постижение.

Адаптируем пример

Уважаеми господин Илчев,

През последните десет години ръководих различни куриерски фирми, наблюдавах възхода на бизнес моделите, използващи мобилни приложения, и бях сред най-големите привърженици на използването на социалните медии за привличане и ангажиране на клиенти. Ако предлагате надеждно обслужване, новите клиенти ще работят с вас само ако можете да ги убедите колко сте добри.

Копирано!

Изложение в мотивационното писмо (основна част) 

В изложението на мотивационното писмо трябва да представиш последователно причините точно ти да си идеалният избор за отворената позиция на изпълнителен директор. Ограничи се до няколко от най-силните си аргументи и подкрепи постиженията си с цифри, факти или срокове. Този раздел трябва да включва само най-актуалните примери, свързани с позицията, за която кандидатстваш. Тук можеш да следваш схемата „ситуация – задача – действие – резултат“. Първо опиши конкретна ситуация, след това поставената задача, предприетите действия и постигнатия положителен резултат.

Идеите и визията ти за бъдещето на фирмата са основни за назначаването ти като изпълнителен директор. Опиши идеите и визията за приноса си към развитието на бизнеса, без да звучиш високомерно или самонадеяно.

Цел на раздела: Да представиш най-актуалните и най-впечатляващите си постижения по схемата „ситуация – задача – действие – резултат“; да опишеш стратегиите и идеите си за бъдещия успех на компанията.

Подточките в примерния текст от мотивационно писмо по-долу разделят плътните абзаци и съсредоточават вниманието върху големи постижения.

Адаптируем пример

Позицията на изпълнителен директор в Just Deliver се появява точно навреме, тъй като наскоро напуснах последната си компания и след кратък отпуск съм готов да се върна в бранша. На двете ми предишни ръководни позиции носех пълна отговорност за приходите и разходите с директни доклади до отделите за продажби, маркетинг, операции и финанси.

Завърших логистичен мениджмънт в УНСС и осем години градих кариера в „Експрес М“, където работих предимно в отделите за продажби и маркетинг, а след това се преместих в Speedy, където две години бях оперативен мениджър, а след смяна на собственика станах управляващ директор.

Постиженията ми през двете години начело на Speedy бяха значителни:

  • Клиентската база се увеличи със 120% – от 500 на 1100, а приходите – със 140%.
  • Мрежата ни се разшири, а продажбите се увеличиха с 18%.
  • Разработихме успешно мобилно приложение и посещаван портал за клиенти.
  • Екипът ни се увеличи от 45 служители до над 100 и увеличихме процента на запазване на персонала от 65% на 85%.

Виждам, че регионалното разрастване е на първо място в програмата ви за растеж, и се надявам, че опитът ми ще ви бъде полезен. Маркетинговата видимост е изключително важна при навлизане на нови територии и бих искал да споделя някои от моите тайни за социални медии, ако имаме възможност да поговорим лично.

Копирано!

Как завършва мотивационното писмо на изпълнителен директор (заключение и подпис)

Основната цел на заключението в мотивационното писмо е да отправи „призив към действие“. Тази стратегия е ефективна за търсещи работа на всички нива, а кандидатът за изпълнителен директор не бива да се страхува да сподели намеренията си. Изрази ентусиазма си да обсъдиш позицията по-подробно и насърчи назначаващия да ти се обади за интервю. Тук можеш да повториш информацията за контакт с теб, ако мястото го позволява. Не забравяй да благодариш на читателя за отделеното време.

След това приключи писмото с фраза, която отговаря на тона на поздрава и съдържанието на писмото. „С уважение“ и „С най-добри пожелания“ са подходящи варианти.

Цел на раздела: Да формулираш ясен и уверен призив към действие, приканвайки назначаващия да се свърже с теб за интервю. Да използваш подходяща професионална фраза за завършек на писмото.

Примерното заключение в мотивационно писмо по-долу обяснява интереса на кандидата към позицията и завършва с призив към действие.

Адаптируем пример

Вашият ръководен екип е известен със своята иновативност и фокус върху клиентите и за мен ще бъде чест да работя с тях, за да изведем компанията ви на по-високо ниво.

С уважение,

Калин Велчев

Копирано!
Създай своето мотивационно писмо за минути
Създай своето мотивационно писмо за минути
Привлечи вниманието и по-бързо получи желаната работа с нашата колекция от разработени от експерти, безплатни шаблони за мотивационно писмо, които ще ти осигурят перфектната позиция.
Създай мотивационно писмо

Безплатни професионално разработени шаблони

С над 10 милиона създадени CV-та и мотивационни писма, CVapp.bg е водещият онлайн инструмент за изграждане на кариера, който ще ти осигури интервюта за работа
4.5 от 5
въз основа на 212 отзива за Trustpilot
Използвай този шаблонСтокхолм cover_letter template
Стокхолм
1 400 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонНю Йорк cover_letter template
Ню Йорк
450 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонВиена cover_letter template
Виена
120 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонСидни cover_letter template
Сидни
160 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонЛондон cover_letter template
Лондон
290 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонДъблин cover_letter template
Дъблин
250 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонМосква cover_letter template
Москва
63 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонАмстердам cover_letter template
Амстердам
160 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонМадрид cover_letter template
Мадрид
150 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонСантяго cover_letter template
Сантяго
140 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонСингапур cover_letter template
Сингапур
53 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонОсло cover_letter template
Осло
57 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонКейптаун cover_letter template
Кейптаун
7 900+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонПариж cover_letter template
Париж
36 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонБерлин cover_letter template
Берлин
94 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонЖенева cover_letter template
Женева
3 400+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонВанкувър cover_letter template
Ванкувър
46 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонТокио cover_letter template
Токио
62 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонМилано cover_letter template
Милано
52 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонЛисабон cover_letter template
Лисабон
30 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонБарселона cover_letter template
Барселона
29 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонКопенхаген cover_letter template
Копенхаген
23 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонЧикаго cover_letter template
Чикаго
20 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонРио cover_letter template
Рио
29 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонРим cover_letter template
Рим
5 700+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонБостън cover_letter template
Бостън
18 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонТоронто cover_letter template
Торонто
110 000+ потребители избраха този шаблон
Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри изживяването на потребителите и да извършва анализи и маркетинг. Като използваш нашия уебсайт, ти се съгласяваш с всички бисквитки в съответствие с нашите Политика за бисквитки и Политика за поверителност.
Приеми бисквитките