1. Примери
  2. Топ мениджър/Изпълнителен директор
Написано от Ана МъкърманАна Мъкърман

Топ мениджър/Изпълнителен директор Примерно мотивационно писмо

Използвай това примерно мотивационно писмо Топ мениджър/Изпълнителен директор, за да завършиш документите за кандидатстване и да получиш бързо желаната работа – без разочарования и без догадки. Това примерно мотивационно писмо е специално предназначено за Топ мениджър/Изпълнителен директор позиции през 2024 г. Възползвай се от нашите примерни изречения + експертни ръководства, за да изтеглиш перфектното мотивационно писмо само за минути.
5.0
Средна оценка
54 души вече го оцениха
Топ мениджър/Изпълнителен директор Примерно мотивационно писмо
Редактирай това мотивационно писмо

Най-добрият формат за мотивационно писмо на изпълнителен директор

Горен колонтитул в мотивационното писмо

Колонтитулът заема почетна позиция в горното поле на мотивационното писмо. Благодарение на видното си място той изпълнява две функции. Първата е да свърже документа с твоето име, данни за контакт, профили в социални медии като LinkedIn и друга важна информация, в случай че специалистът по подбор на персонал иска да се те потърси.

Втората роля на горния колонтитул е да въведе атрактивно форматиране, което прави впечатление. В кандидатурата си за изпълнителен директор трябва да обърнеш специално внимание на визуалното си представяне и неговото послание. Добре е да създадеш усещане за авторитет и увереност, а в същото време да се придържаш към имиджа на работодателя.

Цел на раздела: Името и информацията за контакт с теб да са в горното поле на страницата, в случай че назначаващият иска да се свърже с теб. Да създадеш атрактивен и целенасочен формат, който изразява личния ти стил, а в същото време отговаря на марката на работодателя.

Поздрав в мотивационното писмо

Поздравът играе важна роля за задаването на дружелюбен и уважителен тон в мотивационното писмо. Можеш да персонализираш поздрава си в зависимост от това колко добре познаваш компанията или екипа по назначаването. Ако не си сигурен кой поздрав е най-подходящ, по-добре бъди предпазлив и ползвай семплото професионално „Уважаеми / Уважаема“, последвано от титлата и фамилията на получателя.

Цел на раздела: Да установиш личен контакт, като се обърнеш към получателя по име с най-подходящия поздрав за взаимоотношенията ви.

Увод в мотивационното писмо

В някои отношения уводът е най-важната част от мотивационното ти писмо. Ако не можеш да се откроиш и да създадеш връзка с получателя, назначаващият вероятно ще се откаже, преди да е прочел уводния абзац. При кандидатстване за позиция на изпълнителен директор тук не бива да залагаш на сигурно. Поддържай професионалния тон, но започни с най-смелата си идея, с най-впечатляващото си постижение или най-добре с интересна история за твое начинание, което се е увенчало с успех. Уводът ти трябва да бъде кратък и да прави плавен преход към изложението.

Цел на раздела: Да напишеш интересно и впечатляващо уводно изречение, което веднага те откроява сред другите кандидати и насочва читателя към изложението на писмото.

В примерното мотивационно писмо по-долу започваме с кратък преглед на кариерата на изпълнителния директор и акцент върху конкретно постижение.

Адаптируем пример

Уважаеми господин Илчев,

През последните десет години ръководих различни куриерски фирми, наблюдавах възхода на бизнес моделите, използващи мобилни приложения, и бях сред най-големите привърженици на използването на социалните медии за привличане и ангажиране на клиенти. Ако предлагате надеждно обслужване, новите клиенти ще работят с вас само ако можете да ги убедите колко сте добри.

Копирано!

Изложение в мотивационното писмо (основна част) 

В изложението на мотивационното писмо трябва да представиш последователно причините точно ти да си идеалният избор за отворената позиция на изпълнителен директор. Ограничи се до няколко от най-силните си аргументи и подкрепи постиженията си с цифри, факти или срокове. Този раздел трябва да включва само най-актуалните примери, свързани с позицията, за която кандидатстваш. Тук можеш да следваш схемата „ситуация – задача – действие – резултат“. Първо опиши конкретна ситуация, след това поставената задача, предприетите действия и постигнатия положителен резултат.

Идеите и визията ти за бъдещето на фирмата са основни за назначаването ти като изпълнителен директор. Опиши идеите и визията за приноса си към развитието на бизнеса, без да звучиш високомерно или самонадеяно.

Цел на раздела: Да представиш най-актуалните и най-впечатляващите си постижения по схемата „ситуация – задача – действие – резултат“; да опишеш стратегиите и идеите си за бъдещия успех на компанията.

Подточките в примерния текст от мотивационно писмо по-долу разделят плътните абзаци и съсредоточават вниманието върху големи постижения.

Адаптируем пример

Позицията на изпълнителен директор в Just Deliver се появява точно навреме, тъй като наскоро напуснах последната си компания и след кратък отпуск съм готов да се върна в бранша. На двете ми предишни ръководни позиции носех пълна отговорност за приходите и разходите с директни доклади до отделите за продажби, маркетинг, операции и финанси.

Завърших логистичен мениджмънт в УНСС и осем години градих кариера в „Експрес М“, където работих предимно в отделите за продажби и маркетинг, а след това се преместих в Speedy, където две години бях оперативен мениджър, а след смяна на собственика станах управляващ директор.

Постиженията ми през двете години начело на Speedy бяха значителни:

  • Клиентската база се увеличи със 120% – от 500 на 1100, а приходите – със 140%.
  • Мрежата ни се разшири, а продажбите се увеличиха с 18%.
  • Разработихме успешно мобилно приложение и посещаван портал за клиенти.
  • Екипът ни се увеличи от 45 служители до над 100 и увеличихме процента на запазване на персонала от 65% на 85%.

Виждам, че регионалното разрастване е на първо място в програмата ви за растеж, и се надявам, че опитът ми ще ви бъде полезен. Маркетинговата видимост е изключително важна при навлизане на нови територии и бих искал да споделя някои от моите тайни за социални медии, ако имаме възможност да поговорим лично.

Копирано!

Как завършва мотивационното писмо на изпълнителен директор (заключение и подпис)

Основната цел на заключението в мотивационното писмо е да отправи „призив към действие“. Тази стратегия е ефективна за търсещи работа на всички нива, а кандидатът за изпълнителен директор не бива да се страхува да сподели намеренията си. Изрази ентусиазма си да обсъдиш позицията по-подробно и насърчи назначаващия да ти се обади за интервю. Тук можеш да повториш информацията за контакт с теб, ако мястото го позволява. Не забравяй да благодариш на читателя за отделеното време.

След това приключи писмото с фраза, която отговаря на тона на поздрава и съдържанието на писмото. „С уважение“ и „С най-добри пожелания“ са подходящи варианти.

Цел на раздела: Да формулираш ясен и уверен призив към действие, приканвайки назначаващия да се свърже с теб за интервю. Да използваш подходяща професионална фраза за завършек на писмото.

Примерното заключение в мотивационно писмо по-долу обяснява интереса на кандидата към позицията и завършва с призив към действие.

Адаптируем пример

Вашият ръководен екип е известен със своята иновативност и фокус върху клиентите и за мен ще бъде чест да работя с тях, за да изведем компанията ви на по-високо ниво.

С уважение,

Калин Велчев

Копирано!
Създай своето мотивационно писмо за минути
Създай своето мотивационно писмо за минути
Привлечи вниманието и по-бързо получи желаната работа с нашата колекция от разработени от експерти, безплатни шаблони за мотивационно писмо, които ще ти осигурят перфектната позиция.
Създай мотивационно писмо
Създай своето мотивационно писмо за минути
Създай своето мотивационно писмо за минути
Привлечи вниманието и по-бързо получи желаната работа с нашата колекция от разработени от експерти, безплатни шаблони за мотивационно писмо, които ще ти осигурят перфектната позиция.
Създай мотивационно писмо

Безплатни професионално разработени шаблони

С над 10 милиона създадени CV-та и мотивационни писма, CVapp.bg е водещият онлайн инструмент за изграждане на кариера, който ще ти осигури интервюта за работа
4.5 от 5
въз основа на 212 отзива за Trustpilot
Използвай този шаблонСтокхолм cover_letter template
Стокхолм
1 200 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонНю Йорк cover_letter template
Ню Йорк
380 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонВиена cover_letter template
Виена
100 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонСидни cover_letter template
Сидни
130 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонЛондон cover_letter template
Лондон
220 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонДъблин cover_letter template
Дъблин
200 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонМосква cover_letter template
Москва
54 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонАмстердам cover_letter template
Амстердам
130 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонМадрид cover_letter template
Мадрид
130 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонСантяго cover_letter template
Сантяго
120 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонСингапур cover_letter template
Сингапур
45 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонОсло cover_letter template
Осло
49 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонКейптаун cover_letter template
Кейптаун
6 600+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонПариж cover_letter template
Париж
30 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонБерлин cover_letter template
Берлин
82 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонЖенева cover_letter template
Женева
2 700+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонВанкувър cover_letter template
Ванкувър
39 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонТокио cover_letter template
Токио
54 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонМилано cover_letter template
Милано
45 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонЛисабон cover_letter template
Лисабон
24 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонБарселона cover_letter template
Барселона
26 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонКопенхаген cover_letter template
Копенхаген
19 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонЧикаго cover_letter template
Чикаго
17 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонРио cover_letter template
Рио
25 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонРим cover_letter template
Рим
4 600+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонБостън cover_letter template
Бостън
14 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонТоронто cover_letter template
Торонто
85 000+ потребители избраха този шаблон
Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри изживяването на потребителите и да извършва анализи и маркетинг. Като използваш нашия уебсайт, ти се съгласяваш с всички бисквитки в съответствие с нашите Политика за бисквитки и Политика за поверителност.
Приеми бисквитките