1. Примерни CV-та
 2. Уеб дизайнер
Написано от Айвън Шовкоплиас:Айвън Шовкоплиас:

Уеб дизайнер Примерно CV и ръководство за писане

Доказано примерно CV за конкретна работа + ръководство за писане за намиране на следващата ти работа през 2024 г. Можеш да редактираш това примерно CV на Уеб дизайнер и лесно да създадеш перфектното CV само за няколко минути. Просто попълни своите данни, изтегли новото си CV и кандидатствай за работа още днес!
4.8
Средна оценка
20 души вече го оцениха
Уеб дизайнер Примерно CV и ръководство за писане
Редактирай това CV

И така, трябва да напишеш автобиографията си на уеб дизайнер. Някои биха казали, че положението на трудовия пазар е по-благоприятно от всякога. Други мислят, че търсенето на работа в модерния технологичен свят става все по-трудно. И двете твърдения са верни. Това е объркващ парадокс.

Настоящото ръководство за писане на CV на уеб дизайнер с приложен образец ще ти покаже как да съставиш професионална, интригуваща автобиография, която със сигурност няма да се изгуби сред стотиците други кандидатури. Ще научиш как да представиш най-търсените си умения и да привлечеш вниманието на специалистите по човешки ресурси, отваряйки врата към назначаването си във водеща компания.

Съветите, статистическите данни и триковете, представени в ръководството, гарантират, че назначаващият мениджър в идеалната фирма няма да натисне бутона за изтриване, преди дори да е стигнал до раздела с уменията ти. Вместо това ще побърза да ти насрочи интервю, за да изпревари конкурентите.

Ето какво ще обхванем:

 • Роля на уеб дизайнера и перспективи на пазара на труда;
 • Общи съвети за писане на CV на уеб дизайнер;
 • Най-добрият формат за структуриране на автобиография на уеб дизайнер;
 • Съвети за всеки раздел в автобиографията: резюме, трудов стаж, образование и умения;
 • Съвети за професионален дизайн и оформление на CV-то.

С какво се занимава уеб дизайнерът?

Уеб разработчиците проектират, създават и поддържат уебсайтове с помощта на най-новия софтуер в индустрията. Целта им е да постигнат висока удовлетвореност на потребителите и постепенно натрупване на клиентската / читателската аудитория, която уебсайтът се стреми да привлече.

Как да се пише CV на уеб дизайнер

Отличните автобиографии могат да променят живота на хората. Продължаваме по същество.

Автобиографията на уеб дизайнер следва общата структура на повечето CV-та, независимо за каква професия са. То трябва да се побира на една страница и да съдържа следните елементи:

 • Горен колонтитул;
 • Резюме;
 • Раздел за трудов стаж;
 • Раздел за образование;
 • Раздел за умения.

Преди да се задълбочим последователно във всеки от разделите, ще разгледаме някои общи правила за твоята автобиография на уеб дизайнер.

Избор на най-добрия формат на CV за уеб дизайнер

Ако кариерата ти на уеб дизайнер или специалист по информационни технологии е следвала линейна траектория на заеманите длъжности, най-често използваният хронологичен формат на CV е съвсем подходящ – с него просто не можеш да сбъркаш. Той представя най-прегледно опита ти в раздела за трудов стаж.

От друга страна, ако позицията на уеб дизайнер, за която кандидатстваш, се отклонява съществено от пътя на досегашната ти кариера или ако често си работил като независим консултант на временен договор, може да обмислиш ползването на алтернативен формат на CV. Функционалните автобиографии например подчертават специализирани умения или работа в конкретни индустрии. Други уеб разработчици може да изберат хибриден (комбиниран) формат на CV, съчетаващ хронологични и функционални елементи.

Примерно резюме: Нека историята ти да блесне

Резюмето в автобиографията ти на уеб дизайнер изгражда у работодателя първото впечатление за професионалните и личните ти качества. Това е твоето представяне – уверено изявление, от което си личи характера ти.

В резюмето (понякога наричано личен профил) акцентирай върху най-добрите си постижения и проекти. Представи най-важните си квалификации и способности. Изгради образ на опитен професионалист. Бъди едновременно обективен и позитивен в описанието си. Скромността е чудесно качество, но не и в „продажбата“ на професионализъм.

Техническата страна

Успешното преминаване на CV-то ти през автоматизираната система за подбор на кандидати (ATS) започва с резюмето.

Софтуерът на ATS сканира за ключови думи, преди да изпрати автобиографията ти за преглед от специалист. Тези ключови думи обхващат уменията (както професионални, така и социални), качествата и опита, които са от значение за длъжността.

Как да разбереш кои ключови думи да включиш в резюмето и CV-то си? Има три основни източника на информация: познанията ти за индустрията, текстът на обявата за работа и съставянето на облаци от думи.

Примерно CV: Резюме на уеб дизайнер

Уеб дизайнер с опит във всички етапи от създаването на уебсайтове. Познавам процесите по разработване на потребителски интерфейс, изпитване и дебъгинг. Квалифициран съм да проектирам, инсталирам, изпитвам и поддържам уеб системи. Владея редица технологии, включително Java, ASP.NET, C#, IIS, Tomcat и Microsoft SQL Server. Организирам ефективно работата си по индивидуални проекти и поддържам добро сътрудничество в екип.

Копирано!

Примерен трудов стаж: Път, постлан с успехи

Има начин да представиш професионалните постижения, които те превръщат в супергерой, без преувеличаваш или да изопачаваш истината. Добрата новина е, че разработването и програмирането на уебсайтове никога не са били по-достъпни. Вече не ти трябват десет години опит, за да кандидатстваш за страхотна работа. Въпреки всичко има едно златно правило за представянето на трудовия ти стаж в автобиографията: започни с най-доброто, на което си способен.

Първо изброй най-актуалните и най-скорошните заемани позиции. Много кандидати, търсещи възможности за назначаване в изключително успешни стартъпи, имат стаж в компании като Google, Microsoft и други подобни. Как да се пребориш с такава конкуренция?

Според резултати от тестове за проследяване на погледа назначаващите решават за шест секунди дали да преминат към следващата кандидатура. Изводът е, че приоритетното представяне на най-добрите ти постижения е от решаващо значение. Обърни специално внимание на описанието на отговорностите и постиженията си на важни длъжности.

Постарай се да представиш по-интригуващи, по-пълноценни описания на работата си от конкурентите. Изброй задължения, постижения, ключови успехи и екипни резултати. Мениджърите от отдел „Човешки ресурси“ биха предпочели кандидат, създаващ цялостно впечатление за работата си, пред конкурент, който просто е споменал името на голям работодател.

Следва примерен раздел за трудов стаж на уеб дизайнер, който можеш да използваш при писането на автобиографията си.

Примерно CV: Трудов стаж

Главен уеб дизайнер в Groundbrake Inc. 
August 2015 - September 2023 

 • Разработвах, изпитвах, инсталирах и поддържах уеб приложения.
 • Отстранявах ефективно грешки и възстановявах уеб приложения.
 • Писах SQL заявки и съхранени процедури.
 • Работих добре индивидуално и в екип.
 • Покривах ефективно изискванията на клиентите в проектите за приложения и системи.
 • Спазвах стриктно политиките и процедурите, свързани с работните методики и стандартите за качество.

 

Младши уеб дизайнер в Smartbase 
August 2012 - July 2015 

 • Работих в екип по разработване, кодиране, изпитване, докладване и дебъгинг.
 • Ръководих разработването на интерфейса и сървърното програмиране на системите за анализ на портфолиа, проследяване на служители и управление на профили.
 • Установявах, диагностицирах и разрешавах проблеми с уебсайта, включително невалидни връзки, печатни грешки и неточности във форматирането.
 • Помогнах за постигането на цялостна визия и тематично представяне на страниците на уебсайта, като въведох подходящи шрифтове, форматиране, изображения и оформление.
 • Оценявах уебсайтове на конкуренти по отношение на съдържанието, оформлението и посланието им.
 • Запознах се с нови стандарти, технологии и тенденции в разработването на уебсайтове.
Копирано!

Примерен раздел за умения в автобиографията: твоите суперсили

Списъкът с умения представлява твоят арсенал, твоята база от способности. Той удовлетворява автоматизираните системи за подбор на кандидати и изгражда образа ти на професионалист пред назначаващите. Ето как да победиш ботовете (ATS) и да впечатлиш хората.

Примерно CV: Раздел за умения
 • Визуално оформление
 • Интерфейс и потребителски опит
 • Приспособимост
 • Управление на бази данни
 • Ръководни умения
 • Програмиран
Копирано!

Оформление и дизайн на резюмето

Външният вид на автобиографията ти е ключът, който отваря вратата към по-нататъшното ѝ разглеждане от специалистите по подбор на кадри. Този ключ всъщност трябва да бъде шперц. Няма желязно правило за дизайна, структурата и формата на автобиографията ти, но има някои много важни принципи и съвети, които е добре да следваш.

Първият и най-важен принцип е следният: CV-то трябва да бъде с изчистен дизайн, четливо и симетрично. Кандидатурите на неизброими забележителни професионалисти се отхвърлят заради претрупани и разпокъсани автобиографии. Специалистът по подбор на кадри може да преглежда стотици CV-та на ден. Представи си да не знаеш какво представляват WebAssembly, Ruby, C ++ и Powershell, а цял ден да четеш заплетени, неразбираеми описания, свързани с тях. Не можеш да се съсредоточиш и започваш да мислиш за Netflix.

Какво е най-доброто оформление на автобиография на уеб дизайнер?

Оформлението на документа ти излъчва характер и това не е изненадващо. Зрението е водещото ни сетиво и правим изводи от визуални възприятия. Повечето специалисти по подбор на кадри очакват резюметата на уеб разработчиците да изглеждат „технически“ или „технологични“. Какво означава това? Ленти за представяне на напредъка, списъци с важни умения, изчистено и логично оформление с ясна структура.

Основни изводи за автобиографията на уеб дизайнер

 1. Уеб разработчиците са търсени специалисти, но за идеалните позиции има голям наплив от кандидати. Следователно автобиографията ти трябва да се откроява сред множеството и да бъде с възможно най-високо качество.
 2. Резюмето в CV-то ти е твоята история и залог за напредък в кариерата. Изгради образ на опитен, технически грамотен разработчик, но не забравяй, че си човек. Зареди описанието си със социална енергия.
 3. Разделът за трудов стаж трябва да представя първо най-скорошните ти назначения и впечатляващи постижения. Започни с най-доброто и включи подробности, за да се конкурираш с другите уеб дизайнери.
 4. Разделът за умения е твоят арсенал на супергерой. Бъди кратък, ясен и синхронизирай информацията с другите раздели.
 5. Оформлението на автобиографията е много важно. То ѝ придава "технологичен" характер. Документът трябва да бъде четлив, подреден и симетричен.
Създай своето CV само за 15 минути
Създай своето CV само за 15 минути
Използвай проверени професионални шаблони за CV, следващи точните правила за CV, които работодателите търсят.
Създай моето CV
4.8
Редактирай това CV
Сподели тази статия

Готови красиви шаблони за CV

Спечели работодателите и специалистите по подбор на персонал, като използваш един от нашите 18 елегантни, професионално разработени шаблона за CV. Изтегли в Word или PDF.
4.5 от 5
въз основа на 212 отзива за Trustpilot
Използвай този шаблонСтокхолм resume template
Стокхолм
8 800 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонНю Йорк resume template
Ню Йорк
4 100 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонВиена resume template
Виена
2 200 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонСидни resume template
Сидни
1 900 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонЛондон resume template
Лондон
3 800 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонДъблин resume template
Дъблин
4 000 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонМосква resume template
Москва
740 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонАмстердам resume template
Амстердам
1 800 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонМадрид resume template
Мадрид
1 500 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонСантяго resume template
Сантяго
1 300 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонСингапур resume template
Сингапур
730 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонОсло resume template
Осло
590 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонКейптаун resume template
Кейптаун
59 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонПариж resume template
Париж
560 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонБерлин resume template
Берлин
1 500 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонЖенева resume template
Женева
34 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонВанкувър resume template
Ванкувър
520 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонТокио resume template
Токио
360 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонМилано resume template
Милано
940 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонЛисабон resume template
Лисабон
230 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонБарселона resume template
Барселона
490 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонКопенхаген resume template
Копенхаген
100 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонЧикаго resume template
Чикаго
150 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонРио resume template
Рио
210 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонРим resume template
Рим
200 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонБостън resume template
Бостън
120 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонRirekisho resume template
Rirekisho
56 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3 700+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонAthens resume template
Athens
130 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонBrussels resume template
Brussels
76 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонPrague resume template
Prague
24 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонШанхай resume template
Шанхай
41 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонТоронто resume template
Торонто
2 000 000+ потребители избраха този шаблон
Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри изживяването на потребителите и да извършва анализи и маркетинг. Като използваш нашия уебсайт, ти се съгласяваш с всички бисквитки в съответствие с нашите Политика за бисквитки и Политика за поверителност.
Приеми бисквитките