1. Примерни CV-та
 2. Супермаркет
Написано от Сюзан Шор:Сюзан Шор:

Супермаркет Примерно CV и ръководство за писане

Доказано примерно CV за конкретна работа + ръководство за писане за намиране на следващата ти работа през 2024 г. Можеш да редактираш това примерно CV на Супермаркет и лесно да създадеш перфектното CV само за няколко минути. Просто попълни своите данни, изтегли новото си CV и кандидатствай за работа още днес!
4.0
Средна оценка
36 души вече го оцениха
Супермаркет Примерно CV и ръководство за писане
Редактирай това CV

Преди да започнеш да пишеш CV-то си за работа в супермаркет, трябва да знаеш какви раздели да включиш. Автобиографията ти трябва да съдържа следните елементи:

 • Горен колонтитул;
 • Резюме (наричано също личен профил);
 • Раздел за трудов стаж;
 • Раздел за умения;
 • Раздел за образование.

Това е просто план за представянето на информацията, която те превръща в подходящ кандидат за работата. Трябва да приспособяваш всеки от разделите към изискванията, описани в съответната обява за работа, когато кандидатстваш за различни позиции в супермаркет.

От самото начало се опитай да възприемеш тон и стил на писане, подхождащи на супермаркета, за който кандидатстваш.

Персонализирай всяка кандидатура и победи автоматизираната система за подбор (ATS).

Има две основни причини да адаптираш CV-то си за всяка кандидатура:

 1. Да покажеш на назначаващия мениджър, че искаш конкретната работа, за която търси служител.
 2. Ако кандидатстваш онлайн, трябва да преминеш през системата за подбор на кандидати (ATS).

Този софтуер за човешки ресурси сканира информацията ти и класира CV-то ти отчасти на базата на ключови думи и фрази от публикуваната обява за работа. Няма как да си напълно сигурен, че документите ти ще стигнат до проверка от човек, но включването на тези важни думи в CV-то ти (разбира се, като запазиш естествения ход на повествованието) ще увеличи шансовете ти.

Избор на най-добрия формат за CV за работа в супермаркет

Най-добрият формат за автобиография за работа в супермаркет обикновено е обратно хронологичният. Това засяга предимно раздела за трудов стаж. В него трябва да представиш първо най-скорошната си позиция и да продължиш назад във времето.

Можеш да избереш друг формат при следните обстоятелства:

 • За пръв път излизаш на трудовия пазар;
 • Връщаш се на работа след дълго прекъсване;
 • Променяш кариерата си;
 • Имаш дълъг и разнообразен трудов опит.

В тези случаи можеш да вземеш предвид функционалния формат за CV, при който се  разширява разделът за умения и се свива разделът за трудов стаж. Той се използва предимно за позиции, които изискват научни познания или строго технически умения. Гъвкавият хибриден (комбиниран) формат за CV има както хронологични, така и функционални елементи.

Горен колонтитул в CV-то

Избери отличителен дизайн за заглавната част, за да се откроиш сред множеството и да създадеш ярко първо впечатление. Личните данни в горния колонтитул се забелязват веднага и се намират лесно по-късно, когато назначаващият реши да се свърже с теб за интервю. Включи името си, професията, имейл и телефонен номер.

Примерно резюме в CV-то: храна за размисъл

Защо искаш да работиш в супермаркет и то точно в този? Защо специалистът по подбор на персонал трябва да те покани на интервю? Резюмето, наричано  понякога личен профил, ти дава възможност да отговориш на тези въпроси и да добавиш колорит в иначе сухия документ.

Резюмето се намира в горната част на страницата и предлага мигновен поглед върху стила ти на работа и личността ти. То също така представя ключово постижение или качество, което смяташ, че ще ти даде предимство в кандидатстването за работата. Това едва ли ще е първият раздел, който специалистът по подбор на персонал ще прочете (обикновено поглеждат последната заемана длъжност и раздела с умения), но съдържанието му може да се окаже решаващо за назначаването ти.

Следва резюмето от нашето адаптируемо примерно CV за работа в супермаркет.

Адаптируемо примерно резюме

Енергичен, награждаван служител в супермаркет с повече от 10 години опит. Грижа се за безпроблемното изпълнение на всички дейности в супермаркета. Доказала съм се като отговорен, продуктивен кадър и обръщам внимание на подробностите за максимално удовлетворение на клиентите.

Копирано!

Примерен трудов стаж: като излъскана ябълка

Разделът за трудов стаж в CV-то ти за работа в супермаркет описва с какво си се занимавал в миналото и какво правиш сега. Представянето на информацията с подточки и премахването на излишни фрази като "Бях отговорен за" ще ти помогне да спестиш място. Премини направо към същественото, като започнеш всеки елемент със силен глагол за действие.

Опиши дейности и постижения, които са пряко свързани с желаната позиция, така че назначаващият мениджър да знае, че можеш да вършиш работата.

Съсредоточи се върху постиженията, а не върху отговорностите, когато е възможно. Например:

 • Намалих брака с 20%, като редовно премествах по-старите стоки отпред на рафтовете.

Вместо:

 • Отговарях за преместването на по-старите стоки отпред на рафтовете.

Следва нашият примерен раздел за трудов стаж.

Адаптируем примерен раздел за трудов стаж

Служител в супермаркет BILLA, гр. Варна 
March 2018 - September 2023 

 • Изпълнявах процедурите в пекарната на BILLA съгласно стандартите и допринесох за 15% спад в броя на оплакванията, свързани с качеството.
 • Придържах се стриктно към ръководството за безопасна работа и съдействах за постигането на отлични резултати при инспекции.
 • Работих системно за осигуряването на чиста и организирана среда за пазаруване, като допринесох за повишаване на рейтинга за удовлетвореност на клиентите с 20%.
 • Получих отличие "Служител на годината 2022" за надеждност и висока продуктивност.
 • Обръщах изключително внимание на подробностите и помогнах за намаляване на грешките в поръчките и връщането на продукти с 28%.
 • Съдействах за доброто сътрудничество между служителите на супермаркета и изпълнявах прецизно задачите си.

 

Касиер в супермаркет "Фантастико", гр. Варна 
July 2012 - January 2018 

 • Отнасях се любезно и обслужвах ефективно клиентите, постигайки 96% удовлетвореност сред анкетираните.
 • Постигнах 99,9% точност при сканиране на стоките на каса.
 • Приемах всякакви платежни средства (пари в брой, банкови карти, купони, ваучери и подаръчни карти) с честота на грешките по-малка от 1%.
 • Гарантирах съответствието на касовите операции с приложимото законодателство, допринасяйки за 98% успех при вътрешен одит.
 • Осведомявах се предварително за промоциите и новите стоки във веригата, информирах клиентите за рекламираните продукти и увеличавах продажбата им с 15%.
 • Поддържах безупречна чистота и безопасност на работната среда за избягване на инциденти и получавах положителна оценка при необявени проверки на магазина.
 • Водех работен дневник, предоставяйки на управителя организирани и целенасочени данни за информирано вземане на решения.
Копирано!

Примерен раздел за умения: изложи на щанда най-добрите си качества

Разделът с умения в CV-то ти за работа в супермаркет дава възможност на работодателя да разбере веднага дали притежаваш необходимите качества. За целта списъкът с уменията ти трябва да отговаря на онези, изброени в обявата за работа. Освен това трябва да приспособяваш съдържанието на раздела за всяка следваща кандидатура.

В раздела с умения изброй 5-7 качества, които те превръщат в чудесен избор за позицията в супермаркета.

Направи „инвентаризация“ на уменията си. Обмисли да съставиш общ списък за лично ползване, включващ всичките ти качества. След това можеш да го използваш в структурирането най-добрия раздел с умения за всяка работа. Не забравяй социалните умения като комуникативност, организираност и управление на времето. Може би изглежда сякаш те се подразбират, но работодателите ги търсят при всички свои назначения.

Добави професионалните умения, които си усвоил на работното място. Какви фискални системи си ползвал? Правил ли си проверки на инвентара? Съставял ли си схеми за излагане на продуктите? Не забравяй за ATS, докато работиш върху списъка си.

Следва разделът с умения от примерното ни CV.

Адаптируем примерен раздел за умения
 • Работа в екип
 • Обслужване на клиенти
 • Познания по математика
 • Добри организационни умения
 • Отговорен член на колектива
Копирано!

Примерен раздел за образование в CV за работа в супермаркет

Обикновено не се изисква висше образование за постъпване на работа в супермаркет. Разделът обаче трябва да включва информация за средното ти образование. Тук можеш да представиш и курсове, които си посещавал, свързани с желаната от теб работа в супермаркет.

Прегледай примерния раздел за образование по-долу.

Адаптируем примерен раздел за образование

Диплома за средно образование, СУ "Димчо Дебелянов", гр. Варна 
September 2003 - May 2008 

 • Завършила с отличен успех.
Копирано!

Оформление и дизайн на CV-то: нека бъде апетитно

Като служител в супермаркет ти знаеш, че апетитният вид на храната допринася за удоволствието от консумацията ѝ. Същото важи за оформлението и дизайна на твоето CV. Първите впечатления имат значение, затова, ако искаш да получиш работата, трябва да се представиш като организиран професионалист с оформлението и дизайна на твоето CV.

Ето някои препоръки за съставянето на визуално въздействащо CV.

 • Избери открояващ се стил за горния колонтитул.
 • Използвай един шрифт за заглавията и друг, подхождащ шрифт за основния текст.
 • Редактирай документа и помоли някой приятел да го прегледа, преди да го изпратиш.
 • Не прекалявай с цветовете.
 • Не намалявай страничните полета или размера на шрифта, за да включиш повече текст.
 • Не се престаравай с графики и други визуални елементи.

Не си дизайнер? Няма проблем! Изпробвай някой от нашите шаблони за CV, за да се насочиш бързо в правилната посока.

Основни изводи за писането на CV за работа в супермаркет

 1. Възприеми тон и стил, подходящи за визията на веригата магазини, в която кандидатстваш.
 2. Персонализирай всяка кандидатура, като вземеш предвид ATS, естеството на позицията и имиджа на фирмата, в която кандидатстваш.
 3. Не забравяй да включиш както социални, така и професионални умения.
 4. Възползвай се от нашето примерно CV, което можеш да адаптираш, за да улесниш процеса на кандидатстване.
Създай своето CV само за 15 минути
Създай своето CV само за 15 минути
Използвай проверени професионални шаблони за CV, следващи точните правила за CV, които работодателите търсят.
Създай моето CV
4.0
Редактирай това CV
Сподели тази статия

Готови красиви шаблони за CV

Спечели работодателите и специалистите по подбор на персонал, като използваш един от нашите 18 елегантни, професионално разработени шаблона за CV. Изтегли в Word или PDF.
4.5 от 5
въз основа на 212 отзива за Trustpilot
Използвай този шаблонСтокхолм resume template
Стокхолм
8 900 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонНю Йорк resume template
Ню Йорк
4 100 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонВиена resume template
Виена
2 300 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонСидни resume template
Сидни
2 000 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонЛондон resume template
Лондон
3 900 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонДъблин resume template
Дъблин
4 100 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонМосква resume template
Москва
750 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонАмстердам resume template
Амстердам
1 800 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонМадрид resume template
Мадрид
1 600 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонСантяго resume template
Сантяго
1 300 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонСингапур resume template
Сингапур
740 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонОсло resume template
Осло
600 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонКейптаун resume template
Кейптаун
60 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонПариж resume template
Париж
570 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонБерлин resume template
Берлин
1 500 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонЖенева resume template
Женева
35 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонВанкувър resume template
Ванкувър
520 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонТокио resume template
Токио
360 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонМилано resume template
Милано
940 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонЛисабон resume template
Лисабон
240 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонБарселона resume template
Барселона
500 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонКопенхаген resume template
Копенхаген
100 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонЧикаго resume template
Чикаго
160 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонРио resume template
Рио
210 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонРим resume template
Рим
210 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонБостън resume template
Бостън
120 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонRirekisho resume template
Rirekisho
62 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
4 600+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонAthens resume template
Athens
150 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонBrussels resume template
Brussels
84 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонPrague resume template
Prague
29 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонШанхай resume template
Шанхай
53 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонТоронто resume template
Торонто
2 100 000+ потребители избраха този шаблон
Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри изживяването на потребителите и да извършва анализи и маркетинг. Като използваш нашия уебсайт, ти се съгласяваш с всички бисквитки в съответствие с нашите Политика за бисквитки и Политика за поверителност.
Приеми бисквитките