1. Примерни CV-та
 2. Работник във ферма
Написано от Сюзан Шор:Сюзан Шор:

Работник във ферма Примерно CV и ръководство за писане

Доказано примерно CV за конкретна работа + ръководство за писане за намиране на следващата ти работа през 2024 г. Можеш да редактираш това примерно CV на Работник във ферма и лесно да създадеш перфектното CV само за няколко минути. Просто попълни своите данни, изтегли новото си CV и кандидатствай за работа още днес!
4.8
Средна оценка
68 души вече го оцениха
Работник във ферма Примерно CV и ръководство за писане
Редактирай това CV

Работата във ферма често е уморителна, но успехът носи удовлетворение. Задълженията ти могат да бъдат най-различни в зависимост от вида на фермата. Освен това смяната на сезоните и атмосферните условия се отразява на графика ти. Разнообразието прави работата по-интересна, но също така изисква редица умения.

Вече си готов да посееш семената на ново предизвикателство и CVapp.bg е тук, за да ти помогне!

Предлагаме онлайн инструмент за съставяне на CV, професионално оформени шаблони и това ръководство, което разглежда следните теми:

 • Как се пише CV за работа във ферма;
 • Най-добрият формат за CV на работник във ферма;
 • Съвети за всеки раздел от автобиографията (резюме, трудов стаж, образование, умения);
 • Професионални съвети за оформление и дизайн на CV.

След около 15 минути ще разполагаш с всички инструменти, от които се нуждаеш, за да създадеш отлична автобиография на работник във ферма!

Следва обсъждане на правилата и полезни съвети.

Как се пише CV за работа във ферма

Преди да започнеш да пишеш автобиографията си на работник във ферма, трябва да знаеш какви раздели да включиш. Твоето CV трябва да съдържа следните елементи:

 • Горен колонтитул;
 • Резюме (наричано също личен профил);
 • Раздел за трудов стаж;
 • Раздел за умения;
 • Раздел за образование.

Избор на най-добрия формат за CV на работник във ферма

Ако си започнал кариерата си като работник във ферма и си продължил да работиш в тази сфера, най-добрият избор е да представиш биографията си в обратно хронологичен ред. При този формат разделът за трудов стаж започва с най-скорошния ти опит и продължава назад във времето (най-много 10 години).

Силно ти препоръчваме да се придържаш към този формат, тъй като той се харесва най-много на служителите от отдел „Човешки ресурси“ (позволява им да намерят лесно информацията, която търсят). Освен това е от полза, ако кандидатстваш за работа онлайн, където системите за подбор на кандидати (ATS) сканират и качват автобиографията ти в софтуерно приложение. ATS обикновено са настроени за обратно хронологичен ред. 

Ако сменяш кариерата си или работиш отдавна на подобна позиция, може да обмислиш ползването на хибриден или алтернативен формат.

Пример за резюме в автобиография

И така, каква е целта? Трябва ли да имам резюме?

Колкото до първия въпрос, няма смисъл да дефинираш целта си. Работодателите знаят, че тя е да бъдеш нает, иначе нямаше да кандидатстваш! Има някои редки изключения, но обикновено е достатъчно да напишеш кратко резюме.

Отговорът на втория въпрос е: „Общо взето“. Личният ти профил е отчасти професионално резюме, но ти дава възможност да изтъкнеш кариерните си постижения и да представиш своята индивидуалност.

Акцентирай върху един или два основни момента от трудовия си опит – подобрения във фермата, които си направил и резултатите от тях или например предприети мерки за повишаване на ефективността при доене. След това опиши философията си за полагане на грижи за животните, отглеждане на култури и прибиране на реколтата, за стила си на общуване с другите работници във фермата и с ръководителя ти. Ако обичаш да работиш със селскостопански животни и имаш натрупан опит, тук е мястото да го споменеш. От друга страна, ако талантът ти е в безопасната работа със земеделска техника, съсредоточи се върху това и следвай същата логика.

Тъй като уменията за работа във ферма варират от управление на мотокар до отглеждане на животни, трябва да подчертаеш както вещината си в конкретни области, така и общите си способности.

Обемът на резюмето или личния профил не бива да превишава четири-пет изречения (100 - 200 думи), освен ако тепърва не започваш кариерата си и нямаш почти никакъв трудов стаж. Ако имаш какво да разкажеш, мотивационното писмо е подходящото място за това. Можеш да научиш повече за това как мотивационните писма помагат на търсещите работа от нашето ръководство.

Как се пише мотивационно писмо – специализирано ръководство (2024 г.)
Свързана статия
Как се пише мотивационно писмо – специализирано ръководство (2024 г.)

Ето как точно можете да напишете мотивационно писмо, което да се откроява сред останалите и да Ви отведе на интервю

Адаптируемо примерно резюме в автобиография

Опитен работник, мотивиран да помага в изпълнението на всекидневни задачи и дългосрочни проекти във фермата. Умея да ползвам селскостопанското оборудване и машини и познавам редица процедури. Извършвам почвени обработки, поливане, плевене и кастрене. Стремя се да бъда положителен, гъвкав и приспособим член на екипа.

Копирано!

Примерен трудов стаж 

Разделът за трудов стаж изрежда всички длъжности, които си заемал, и предишните ти работодатели, но описанията трябва да бъдат нещо повече от елементарно изброяване на отговорности. Както в личния си профил, така и тук трябва да представиш всеки елемент като успех в кариерата си. 

Ако си работил в кравеферма и си помогнал за увеличаване на млекопроизводството, разкажи как си го направил и подкрепи твърденията си с данни. Ако си добър в ремонта на земеделски постройки и техника, дай пример за постиженията си.

Има два ключови момента в създаването на успешен раздел за трудов стаж:

 1. Надграждай върху всяка позиция във ферма, за да покажеш, че си учил и си се развивал. Няма нужда да повтаряш, че си прибирал реколтата за всяка изброена работа. Веднъж споменал това умение, премини към представяне на други постижения.
 2. Съсредоточи се върху конкретната позиция, за която кандидатстваш.. Специалното адаптиране на автобиографията за всяка длъжност навярно е НАЙ-ВАЖНИЯТ фактор в търсенето на работа. Разгледай внимателно обявата, към която си се насочил, и използвай всяка подточка, за да покажеш, че вече си изпълнявал подобни задължения. Така специалистите по подбор на персонал ще видят, че притежаваш необходимите умения за изпълнение на задачите. Освен това ще бъдеш одобрен от системата за подбор на кандидати, която класира автобиографията ти отчасти въз основа на ключови думи и фрази, които се появяват в обявата за работа.

Представи само професионалния си опит, освен ако не си израснал във ферма. Ако си работил на длъжности с преносими умения като поддръжка на механично оборудване, включи и тях. Използвай силни глаголи за действие, които показват, че си мотивиран и предприемчив.

Адаптируем примерен раздел за трудов стаж в автобиография

Земеделски работник в биоферма "Биосол", с. Бродилово 
April 2020 - October 2023 

 • Изпълнявах рутинни процедури във фермата, включително засяване, отглеждане и събиране на реколтата от овощни и зеленчукови култури.
 • Поддържах земеделските машини и подготвях почвата за обработка.
 • Извършвах плевене, прореждане и подрязване.
 • Демонстрирах безупречна работна етика и ангажираност в екипа.

 

Помощник в стопанство "Вита", гр. Габрово 
March 2017 - December 2019 

 • Помагах усърдно на фермерите и изпълнявах поставените задачи.
 • Поддържах професионална, положителна комуникация с членовете на екипа.
 • Ползвах и поддържах оборудването на стопанството, извършвах малки ремонти.
 • Подготвях кравите за доене и следвах правилата за безопасност при ползването на доилните агрегати.
 • Изпълнявах процедурите за почистване на оборудването съгласно спецификациите на производителя.
Копирано!

Примерен раздел за умения в CV на работник във ферма

Този раздел, подлежащ на сканиране от ATS, ти дава възможност да представиш познанията си за процесите във фермата, процедурите за прибиране на реколтата и земеделската техника и машини. Това са професионалните умения, които си усвоил по време на работа. Трябва да обърнеш внимание и на способността си да изслушваш и да развиваш нови умения, тъй като изпълнението на указанията на управителя на фермата е важна част от работата. Също така трябва да подчертаеш способността си да работиш в екип и самостоятелно. Важно е да обърнеш внимание на физическата си форма, издръжливост и висока работна етика.

Адаптирай този раздел за всяка позиция, като подбираш уменията си съгласно изискванията, представени в обявата от работодателя.

Адаптируем примерен раздел за умения
 • Висока работна етика
 • Познания за отглеждане на култури
 • Работа в екип
 • Отлична комуникация
 • Познания за почвените обработки
 • Опит в работата със земеделски машини и оборудван
Копирано!

Примерен раздел за образование

За редица длъжности във фермите не се изисква висше образование, но работодателите, търсещи конкретни умения, вероятно биха назначили кандидат с образователна степен по агрономство, животновъдство, ботаника или друга свързана специалност. В този раздел изброй всички придобити образователни степени и квалификации. Отбележи получените награди и отличия. Тук можеш да включиш курсове, които си посещавал, и получени сертификати или да ги обединиш в самостоятелен раздел.

Адаптируем примерен раздел за образование

Курс по растителна защита, Институт за защита на растенията, Костинброд 
October 2016 

 • Приобита квалификация за прилагане на продукти за растителна защита от професионална категория на употреба. 
   

Диплома за средно образование, СУ "Отец Паисий", гр. Габрово 
September 2012 — May 2016

Копирано!

Оформление и дизайн на автобиографията

Вече знаеш как да разкажеш писмено историята на кариерата си. Последният щрих, който всъщност създава първото впечатление, е външният вид на CV-то ти. Работодателите са заети и искат бързо да намерят личните ти данни, последната ти длъжност, звание и месторабота. Документът трябва да бъде лесен за четене, с прегледен шрифт, достатъчно бели пространства и открояващи се заглавия на разделите.

Предлагаме професионално оформени шаблони за CV в четири различни категории. Разгледай ги и използвай специализиран онлайн инструмент за съставяне на автобиографии като нашия, за да избегнеш грешки при форматирането.

Можеш да персонализираш дизайна, но имай предвид следното:

 • Бъди пестелив с цветовете – единственото им предназначение е да привлекат вниманието.
 • Не намалявай страничните полета; сбитият текст се чете по-трудно.
 • Използвай четлив шрифт и не намалявай размера, зададен в шаблона. Най-важното е текстът да е четлив.
 • Горният и долният колонтитул може да не се сканират от ATS, затова не поставяй в тях важна информация (като данни за връзка или професионална информация). Единственото изключение от правилото са специално разработените шаблони (като тези на CVapp.bg), които избягват технически пропуски.

И още нещо: прегледай внимателно текста и/или използвай онлайн инструмент за съставяне на автобиографии с проверка на правописа (ние сме се погрижили за това). Не оставяй някоя правописна грешка да те лиши от възможността за назначаване.

Основни изводи за автобиографията на работник във ферма

 1. Обратно хронологичният формат почти винаги е най-добрият избор.
 2. Акцентирай върху квалификацията си в резюмето.
 3. Работата във ферма е разнообразна, затова трябва да адаптираш автобиографията си за всяка следваща кандидатура.
 4. Използвай инструмента за съставяне на CV, за да си спестиш трудностите при форматирането и да разполагаш с повече време за работа по съдържанието.

Имаш всички инструменти, от които се нуждаеш, за да пожънеш плодовете на упорития си труд и да бъдеш назначен на желаната работа!

Създай своето CV само за 15 минути
Създай своето CV само за 15 минути
Използвай проверени професионални шаблони за CV, следващи точните правила за CV, които работодателите търсят.
Създай моето CV
4.8
Редактирай това CV
Сподели тази статия

Готови красиви шаблони за CV

Спечели работодателите и специалистите по подбор на персонал, като използваш един от нашите 18 елегантни, професионално разработени шаблона за CV. Изтегли в Word или PDF.
4.5 от 5
въз основа на 212 отзива за Trustpilot
Използвай този шаблонСтокхолм resume template
Стокхолм
8 900 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонНю Йорк resume template
Ню Йорк
4 100 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонВиена resume template
Виена
2 300 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонСидни resume template
Сидни
2 000 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонЛондон resume template
Лондон
3 900 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонДъблин resume template
Дъблин
4 100 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонМосква resume template
Москва
750 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонАмстердам resume template
Амстердам
1 800 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонМадрид resume template
Мадрид
1 600 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонСантяго resume template
Сантяго
1 300 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонСингапур resume template
Сингапур
740 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонОсло resume template
Осло
600 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонКейптаун resume template
Кейптаун
60 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонПариж resume template
Париж
570 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонБерлин resume template
Берлин
1 500 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонЖенева resume template
Женева
35 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонВанкувър resume template
Ванкувър
520 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонТокио resume template
Токио
360 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонМилано resume template
Милано
940 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонЛисабон resume template
Лисабон
240 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонБарселона resume template
Барселона
500 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонКопенхаген resume template
Копенхаген
100 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонЧикаго resume template
Чикаго
160 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонРио resume template
Рио
210 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонРим resume template
Рим
210 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонБостън resume template
Бостън
120 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонRirekisho resume template
Rirekisho
62 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
4 600+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонAthens resume template
Athens
150 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонBrussels resume template
Brussels
84 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонPrague resume template
Prague
29 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонШанхай resume template
Шанхай
53 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонТоронто resume template
Торонто
2 100 000+ потребители избраха този шаблон
Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри изживяването на потребителите и да извършва анализи и маркетинг. Като използваш нашия уебсайт, ти се съгласяваш с всички бисквитки в съответствие с нашите Политика за бисквитки и Политика за поверителност.
Приеми бисквитките