1. Примерни CV-та
 2. Медицинска сестра
Написано от Стивън Кроуел (псевдоним):Стивън Кроуел (псевдоним):

Медицинска сестра Примерно CV и ръководство за писане

Доказано примерно CV за конкретна работа + ръководство за писане за намиране на следващата ти работа през 2024 г. Можеш да редактираш това примерно CV на Медицинска сестра и лесно да създадеш перфектното CV само за няколко минути. Просто попълни своите данни, изтегли новото си CV и кандидатствай за работа още днес!
4.2
Средна оценка
73 души вече го оцениха
Медицинска сестра Примерно CV и ръководство за писане
Редактирай това CV

Примерно резюме в CV на медицинска сестра: професионализъм и емпатия

Резюмето в CV-то ти на медицинска сестра трябва да изтъква най-впечатляващите ти професионални качества. Сестринската работа обаче е една от най-силно ориентираните към хората, затова вложи в личния си профил малко топлина и емоция.

Има два еднакво важни фактора при писането на ефективно резюме в CV на медицинска сестра. Първият е свързан с възприятията: резюмето е личното ти представяне пред реален читател, а не пред автоматичен филтър. Тук трябва да си изградиш образ на грижовна и дружелюбна медицинска сестра, вместо да оставяш впечатление за хладен и безпристрастен кадър.

Вторият фактор е свързан с алгоритъма на автоматизираната система за проследяване на кандидатурите, която оценява резюмето ти въз основа на ключови думи. Не всички болници ползват подобни филтри, но е по-добре да заложиш на сигурно, вместо да рискуваш CV-то ти да бъде пропуснато по чисто технически причини.

И така, как да разбереш кои ключови думи и професионални характеристики са най-важни? Анализирай внимателно описанието в обявата за работа. Определени качества, идеи и технически изисквания често се споменават повече от веднъж, понякога парафразирани. Това е сигнал, че работодателят им придава по-голяма тежест.

Последен, но не и по важност, е човешкият елемент от резюмето ти. Медицинските сестри са сърцето и душата на много болници. Редица здравни заведения разчитат на сестрите както за извършване на медицински процедури, така и за оказване на емоционална подкрепа на пациентите и създаване на топла, дружелюбна среда. Именно този имидж трябва да предадеш в резюмето си, заедно с впечатляващата си професионална квалификация.

Стреми се към енергичен и положителен език с глаголи за действие, които описват професионалния ти портрет и опита ти.

Адаптируемо примерно резюме

Състрадателна и всеотдайна медицинска сестра с три години опит в сферата на здравеопазването. Наскоро завърших образованието си и искам да използвам отличните си умения и знания, за да помогна на вашата болница в качеството си на медицинска сестра. Осигурявам оптимални грижи на пациентите и изпълнявам всички протоколи за лечение с чувствителност и прецизност. Бързо взимам решения и имам високи квалификации в управлението на грижите за пациентите и работата в екип.

Копирано!

Примерен раздел за трудов стаж: разнообразен опит

Медицинските сестри са една от най-разнообразните професионални групи по отношение на опита и възрастта. Миналите назначения като медицинска сестра винаги имат приоритет в раздела за трудов стаж от твоето CV, но можеш също да изтъкнеш разнообразния си житейски и професионален опит.

Имаме чудесни новини за търсещите работа като медицинска сестра. За начало, реномираните болници назначават с готовност правоспособни сестри, дори те да не са наскоро завършили кадри под 30-годишна възраст. Всъщност кандидатите на 40 и повече години, които правят преход от друга кариера и имат богат житейски опит, стават все по-често срещани.

Не забравяй, че има разлики между здравните заведения в зависимост от статута им. За уточнение включи в CV-то си полезни подробности за миналите си работни места. Ето някои примери:

 • Вид на здравното заведение: болница за рехабилитация, активно лечение, дългосрочно лечение, университетска болница, център по травматология и т.н.
 • Вид на болничното отделение (интензивно, спешно, специализирано и т.н.) и специфична информация, включително повишено натоварване.
 • Брой на леглата (в болничното заведение и в отделението) и други параметри, характеризиращи обхвата на отговорностите ти.

Дай примери за поети инициативи, постижения, работа в екип и измерими резултати. Разработил/а ли си нови политики или процедури? Получил/а ли си добри отзиви от пациенти?

Наскоро завършилите медицински сестри с ограничен или несъществуващ трудов опит трябва да включат и клиничните си практики. В този раздел влизат и минали назначения в други професионални области.

Адаптируем примерен раздел за трудов стаж

Помощник-медицинска сестра at МБАЛ „Пулс“, Благоевград
July 2021 — March 2023

 • Работих по най-добрия начин с различни екипи, за да осигурявам оптимална грижа на пациентите.
 • Помагах на пациентите при приемане и изписване от болницата.
 • Помагах на медицинските сестри и лекарите при провеждането на всякакви лечения.

 

Медицинска сестра на непълен работен ден at МБАЛ „Благоевград“, Благоевград
January 2020 — May 2021

 • Предоставях отлични грижи на пациентите по време на натоварени периоди за болницата с увеличени нужди от допълнителен персонал.
 • Помагах на болничния персонал и другите медицински специалисти в ежедневните задачи в съответствие с плановете за грижа за пациентите и предписанията на лекарите.
 • Помагах в отделенията за спешна помощ, рехабилитация и хирургия.
 • Осигурявах високи нива на грижа, съответстващи на репутацията на медицинското заведение.

 

Медицинска сестра на непълен работен ден at Клиника „Лайф“, Благоевград
February 2019 — December 2019

 • Съдействах за получаването на лична информация за пациентите и своевременното и ефективното изготвяне на документи.
 • Поддържах регистратурата в подреден и функционален вид.
 • Правих бързи оценки и помагах да се определи необходимото лечение за пациенти, нуждаещи се от спешни грижи.
Копирано!

Примерен раздел за образование в CV на медицинска сестра

В някои професии официалното образование не е чак толкова важно, но длъжностите в здравния сектор определено не са сред тях. Първокласното образование е основно изискване за медицинските сестри и може да има решаваща тежест за CV-то ти. 

 • Ако си опитен професионалист, можеш да представиш раздела за образование над или под трудовия си стаж. Това става по твоя преценка, според местните стандарти или предпочитанията на работодателя.
   
 • Ако си завършил/а наскоро и нямаш трудов опит, представи първо раздела за образование, непосредствено под резюмето ти.

Къде да представиш информацията и в какъв ред? Ето някои препоръки:

 • Най-висока придобита степен – в раздела за образование;
 • Удостоверение за правоспособност – в резюмето и/или в раздела за образование. При наличие на други удостоверения за квалификация можеш да добавиш отдолу нов раздел „Квалификации“;
 • Сертификати – в раздела за образование или в отделен раздел „Сертификати“;
 • Награди и отличия (от образователни институции, професионални организации, минали работодатели и т.н.) – като предишната подточка;
 • Други свидетелства (по избор, САМО ако мястото го позволява) – в раздела за образование или в отделен раздел.

Нашият инструмент за съставяне на CV улеснява целия процес. Той е много гъвкав и позволява адаптиране или добавяне на нови раздели към представените в шаблона. Можеш да пренареждаш разделите, да попълваш полетата по желание и да създаваш персонализирани раздели за „Квалификации“ и „Сертификати“.

Адаптируем примерен раздел за образование

Медицинска сестра – бакалавър, Медицински университет, София

September 2014 — September 2018

 • Завърших с отличен успех.
Копирано!

Примерен раздел за умения: нужен и ценен

Медицинските сестри работят на кръстопътя между практическите познания, технологиите и дискретните човешки взаимоотношения. Професията им изисква гъвкавост, която трябва да представиш в раздела с уменията си. Важно е да отдаваш еднакво значение на професионалните и социалните си умения.

Професионалните умения гарантират рутинната ти продуктивност, както и способността ти да решаваш повечето клинични и административни проблеми. Те варират в зависимост от образованието и опита ти.

Обърни специално внимание на уменията, представени в обявата за работа и описанието на длъжността. Ако използваш същата терминология, CV-то ти не само ще премине през автоматизираната система за подбор на кандидати, а и ще покаже на работодателя, че си будна медицинска сестра, която обръща внимание на детайлите.

Социалните умения са по-абстрактните ти качества, ориентирани към хората. Те отразяват способността ти за положително взаимодействие с пациентите, за разбиране на околните, за усещане на леки промени в емоциите или, като цяло, те правят мил и топъл човек.

Адаптируем примерен раздел за умения
 • Защита на интересите на пациентите
 • Отлични умения
  за междуличностна комуникация
 • Умения за работа в екип
 • Умения за работа в спешно отделение
 • Познаване на медицинската терминология и процедури
Копирано!
Създай своето CV само за 15 минути
Създай своето CV само за 15 минути
Използвай проверени професионални шаблони за CV, следващи точните правила за CV, които работодателите търсят.
Създай моето CV
4.2
Редактирай това CV
Сподели тази статия

Готови красиви шаблони за CV

Спечели работодателите и специалистите по подбор на персонал, като използваш един от нашите 18 елегантни, професионално разработени шаблона за CV. Изтегли в Word или PDF.
4.5 от 5
въз основа на 212 отзива за Trustpilot
Използвай този шаблонСтокхолм resume template
Стокхолм
8 600 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонНю Йорк resume template
Ню Йорк
4 000 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонВиена resume template
Виена
2 200 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонСидни resume template
Сидни
1 900 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонЛондон resume template
Лондон
3 700 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонДъблин resume template
Дъблин
3 900 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонМосква resume template
Москва
730 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонАмстердам resume template
Амстердам
1 700 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонМадрид resume template
Мадрид
1 500 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонСантяго resume template
Сантяго
1 300 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонСингапур resume template
Сингапур
720 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонОсло resume template
Осло
580 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонКейптаун resume template
Кейптаун
57 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонПариж resume template
Париж
550 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонБерлин resume template
Берлин
1 500 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонЖенева resume template
Женева
33 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонВанкувър resume template
Ванкувър
510 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонТокио resume template
Токио
350 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонМилано resume template
Милано
930 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонЛисабон resume template
Лисабон
230 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонБарселона resume template
Барселона
490 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонКопенхаген resume template
Копенхаген
100 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонЧикаго resume template
Чикаго
150 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонРио resume template
Рио
200 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонРим resume template
Рим
200 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонБостън resume template
Бостън
120 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонRirekisho resume template
Rirekisho
52 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3 400+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонAthens resume template
Athens
110 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонBrussels resume template
Brussels
69 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонPrague resume template
Prague
18 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонШанхай resume template
Шанхай
29 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонТоронто resume template
Торонто
1 900 000+ потребители избраха този шаблон
Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри изживяването на потребителите и да извършва анализи и маркетинг. Като използваш нашия уебсайт, ти се съгласяваш с всички бисквитки в съответствие с нашите Политика за бисквитки и Политика за поверителност.
Приеми бисквитките