1. Примерни CV-та
 2. Лекар
Написано от Стивън Кроуел (псевдоним):Стивън Кроуел (псевдоним):

Лекар Примерно CV и ръководство за писане

Доказано примерно CV за конкретна работа + ръководство за писане за намиране на следващата ти работа през 2024 г. Можеш да редактираш това примерно CV на Лекар и лесно да създадеш перфектното CV само за няколко минути. Просто попълни своите данни, изтегли новото си CV и кандидатствай за работа още днес!
4.1
Средна оценка
80 души вече го оцениха
Лекар Примерно CV и ръководство за писане
Редактирай това CV

Горен колонтитул на CV-то: отличи се

Още на пръв поглед атрактивният горен колонтитул отличава CV-то ти от другите. Представянето на името, професията и информацията за контакт на видно място улеснява работодателите да те открият, когато са готови да отправят сериозно предложение.

Няма да съжаляваш за малкото допълнително усилие, нужно за създаването на визуално подхождащи си документи за кандидатстване за работа, които предразполагат към четене. Употребата на едни и същи елементи от оформлението в мотивационното писмо и CV-то ти ще си проличи първо от горните колонтитули.

Примерно резюме в CV за лекар: стилна самореклама

Резюмето, наричано също профил или лично изявление, е най-добрата ти възможност да обясниш с твои думи какво те превръща в изключителен кандидат. Работодателите ще видят първо тази част от CV-то ти – кратък обзор на личността ти, способностите ти и професионалните ти интереси. Тук можеш да опишеш най-ценните си качества и да изложиш най-силните си аргументи за назначаването си на желаната медицинска позиция.

Не се ли справиш добре, назначаващите могат бързо да загубят интерес и да спрат да четат. Проучвания с проследяване на погледа показват, че специалистите по подбор на персонал преглеждат всяко CV между шест и осем секунди, докато решат дали да продължат да го четат, и започват отгоре.

Изтъкни силните си страни, грабни читателя и не му давай на причина да спира. Тук не е мястото да проявяваш излишна скромност. Похвали се с компетентността си - никой няма да го стори вместо теб. Бъди уверен/а и убедителен/а, без да звучиш високомерно.

В резюмето можеш да заявиш конкретно каква работа търсиш. В случай че искаш да се преместиш от болница в частна практика или обратно, или пък търсиш промяна в специализацията или отговорностите, тук е мястото да го кажеш.

Адаптируемо примерно резюме

Всеотдаен лекар с богат опит в областта на вътрешните болести и болничното лечение. Имам опит в правилното диагностициране и изготвяне на стратегии за най-добрите планове за лечение на пациентите. Проявявам съпричастно и професионално отношение, като се стремя да предоставям възможно най-добрите грижи на пациентите. Имам опит в консултирането на пациенти относно превантивни грижи и промени за по-добро качество на живот. Имам изявени лидерски качества, работя добре под напрежение и в сътрудничество с други медицински специалисти.

Копирано!

Примерен трудов стаж: твоят практически опит

Динамичният изказ, наситен със силни глаголи за действие, е отличителният белег на впечатляващия преглед на трудовия стаж. Използвай съдържателни глаголи, за да изтъкнеш назначенията, които илюстрират най-добре твоето обучение и опит.

Изборът на информация за включване в този раздел от CV-то под формата на подточки, представени под имената на работодателите, зависи естествено от етапа на кариерата ти. Независимо дали си утвърден практикуващ лекар, или наскоро си завършил/а стажа и обучението си, винаги е нужно да подбираш. Определящият фактор е неизменен: уточни трудовия опит с най-пряко отношение към желаната позиция.

При всички случаи описателните акценти, представени тук, трябва да бъдат оформени като постижения, а не като общи задължения на работното място. Избягвай да обясняваш за какво си отговарял/а и напиши какво си вършил/а всъщност. Подчертай положителните резултати по измерим начин, когато е възможно, като цитираш факти и цифри за акцент върху постигнатите проектни цели и подобрения, преодолените предизвикателства и т.н.

Пример (адаптирай към опита си)

Специалист-гастроентеролог at ДКЦ 2, София
May 2017 — October 2022

 • Преглеждах и предлагах консултации на пациенти.
 • Поставях точни диагнози на пациентите и им предлагах възможности за лечение.
 • Развивах доверителни отношения с пациентите и техните семейства.
 • Поддържах картоните на пациентите и водех подробна документация.
 • Следях най-новите и най-добрите медикаменти и практики.
 • Непрекъснато работих за подобряване на професионалното си ниво.

 

Общопрактикуващ лекар at ДКЦ 1, София
September 2012 — April 2017

 • Лекувах възрастни пациенти и деца.
 • Предписвах медикаменти за лечение на заболявания.
 • Интерпретирах точно лабораторни резултати и взимах решения в съответствие с тях.
 • Насочвах пациенти към конкретни медицински специалисти при необходимост.
 • Правех всичко възможно, за да предлагам отлични грижи на пациентите по всяко време.
Копирано!

Примерен раздел за образование в CV на лекар: нещо повече от името на завършения университет

Твоето образование е от ключово значение в търсенето на работа и трябва да го представиш по начина, който специалистите по подбор на персонал очакват, в този раздел от CV-то. Можеш да се превърнеш в технологичен магнат и без висше образование, но няма как да станеш лекар, без да си завършил медицински университет. Образованието е основен компонент от биографията на всеки лекар, както и практическият опит, натрупан по време на стажа.

За да станеш лекар, трябва да завършиш 2 години предклинично обучение, 4 години клинично обучение и преддипломен стаж – общо шест години. Освен това можеш да избереш специализация с различна продължителност.

За сравнение, магистърската степен отнема между една или две години след завършен бакалавър, а докторската степен – три години. Право се завършва най-малко за пет години. Въпреки това нито една от тези степени не изисква преддипломен практикум като медицината. Лекарите са хора с призвание. Те трябва да бъдат лицензирани, а изискванията за това зависят от юрисдикцията. След успешно положени държавни изпити, много от тях кандидатстват и за различни сертификати. В повечето случаи лицензите и сертификатите трябва да се споменат в CV-то. Инструментът за съставяне на автобиография на CVapp.bg може да ти помогне да прецениш къде да ги представиш.

Ако подточките в раздела за трудовия ти опит са оскъдни, обмисли да включиш такива в образованието си. Не е добре да предаваш CV от три страници, но още по-зле би било да изпратиш само половин страница.

Работил/а ли си като лекарски асистент по време на следването? Завършил/а ли си с впечатляващ успех? Работил/а ли си като доброволец в болници или клиники? Всички подобни дейности могат да се споменат като подточки и да увеличат шанса ти да получиш желаната позиция.

Обикновено наградите, грамотите и отличията се споменават в раздела за образование. Ако списъкът им е дълъг, може да се въведе отделен раздел със заглавие „Отличия“.

Адаптируем примерен раздел за образование

Доктор по медицина, Медицински университет, София
June 2004 — June 2010

 • Специализация по гастроентерология.
Копирано!

Примерен раздел за умения в CV-то: Как да се откроиш?

Какво те превръща в най-добрия кандидат сред няколко други със същата квалификация? Интригуващото резюме и впечатляващите раздели за професионален опит и образование са чудесно начало, но какво би станало, ако друг кандидат притежава същите достойнства?

Резюмето и разделът за умения са опорни точки на CV-то, които ти позволяват да се похвалиш с предимствата си. Притежаваш ли изключителна медицинска експертиза в специализирана област? Владееш ли чужд език, за да общуваш свободно с пациенти, които не говорят български? Притежаваш ли отлични комуникационни умения, чрез които помагаш на пациентите да разберат медицинските си проблеми и взаимодействаш ефективно с колеги? Всяко такова качество може да ти даде предимство, като се вземе предвид връзката му с изискванията за длъжността.

Аадаптируем примерен раздел за умения
 • Отлични комуникативни умения
 • Най-добри медицински практики
 • Превантивни грижи
 • Гарантиране на качеството
 • Диагностика и лечение
Копирано!
Създай своето CV само за 15 минути
Създай своето CV само за 15 минути
Използвай проверени професионални шаблони за CV, следващи точните правила за CV, които работодателите търсят.
Създай моето CV
4.1
Редактирай това CV
Сподели тази статия

Готови красиви шаблони за CV

Спечели работодателите и специалистите по подбор на персонал, като използваш един от нашите 18 елегантни, професионално разработени шаблона за CV. Изтегли в Word или PDF.
4.5 от 5
въз основа на 212 отзива за Trustpilot
Използвай този шаблонСтокхолм resume template
Стокхолм
8 600 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонНю Йорк resume template
Ню Йорк
4 000 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонВиена resume template
Виена
2 200 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонСидни resume template
Сидни
1 900 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонЛондон resume template
Лондон
3 700 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонДъблин resume template
Дъблин
3 900 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонМосква resume template
Москва
730 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонАмстердам resume template
Амстердам
1 700 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонМадрид resume template
Мадрид
1 500 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонСантяго resume template
Сантяго
1 300 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонСингапур resume template
Сингапур
720 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонОсло resume template
Осло
580 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонКейптаун resume template
Кейптаун
57 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонПариж resume template
Париж
550 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонБерлин resume template
Берлин
1 500 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонЖенева resume template
Женева
33 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонВанкувър resume template
Ванкувър
510 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонТокио resume template
Токио
350 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонМилано resume template
Милано
930 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонЛисабон resume template
Лисабон
230 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонБарселона resume template
Барселона
490 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонКопенхаген resume template
Копенхаген
100 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонЧикаго resume template
Чикаго
150 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонРио resume template
Рио
200 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонРим resume template
Рим
200 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонБостън resume template
Бостън
120 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонRirekisho resume template
Rirekisho
52 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3 400+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонAthens resume template
Athens
110 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонBrussels resume template
Brussels
69 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонPrague resume template
Prague
18 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонШанхай resume template
Шанхай
29 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонТоронто resume template
Торонто
1 900 000+ потребители избраха този шаблон
Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри изживяването на потребителите и да извършва анализи и маркетинг. Като използваш нашия уебсайт, ти се съгласяваш с всички бисквитки в съответствие с нашите Политика за бисквитки и Политика за поверителност.
Приеми бисквитките