1. Примерни CV-та
 2. Шофьор на камион

Шофьор на камион Примерно CV и ръководство за писане

Доказано примерно CV за конкретна работа + ръководство за писане за намиране на следващата ти работа през 2024 г. Можеш да редактираш това примерно CV на Шофьор на камион и лесно да създадеш перфектното CV само за няколко минути. Просто попълни своите данни, изтегли новото си CV и кандидатствай за работа още днес!
4.2
Средна оценка
57 души вече го оцениха
Шофьор на камион Примерно CV и ръководство за писане
Редактирай това CV

Примерно резюме в CV на шофьор на камион: с поглед към пътя напред

Всяко CV има нужда от резюме, наричано също личен профил, в което кандидатът описва себе си със свои думи. Използвай го, за да се издигнеш в очите на потенциалните си работодатели (представи си, че „рекламираш“ професионалния си имидж за 30-45 секунди пред непознат), като опишеш уверено квалификациите и уменията си. Резюмето трябва да бъде състоятелно описание на причините да бъдеш назначен. Не е нужно изреченията да са пълни – можеш да махнеш думи като „аз съм“ или „имам/притежавам“. 

Пример: 

 • Аз съм опитен шофьор на камион с 10 години трудов стаж…
 • Опитен шофьор на камион с 10 години трудов стаж.; Имам средно образование и притежавам свидетелство за правоуправление категория C+E.
 • Със средно образование и свидетелство за правоуправление категория C+E.

Автоматизирани системи за подбор на кандидатите: филтър за автобиографии

Днес редица управители, отговорни за назначаването, ползват компютърни системи за подбор на кандидати (ATS), които преглеждат предварително всички подадени автобиографии. Тези системи сканират за конкретни ключови думи, които са зададени от работодателя и отразяват основните необходими умения. Документите, издържали изпита на ATS, се изпращат за преглед от назначаващите, а останалите могат да бъдат отхвърлени без прочит от човешко същество. Победи робота, като се информираш предварително. Проучи работодателя, прегледай уебсайта му и прочети внимателно описанието в обявата за желаната от теб позиция. Ако там пише: „търсим шофьор на камион за превоз на товари на дълги разстояния“, а ти си именно такъв, би било грешка да не включиш епитета „дълги разстояния“ в автобиографията си.

Адаптируемо примерно резюме

Трудолюбив и надежден шофьор на камион с над 13 години опит в областта на транспортиране и доставка на товари в ЕС и Турция. Владея навигацията по карта и бързо се приспособявам към условията на трафика, за да осигурявам непрекъснати пътувания и навременна доставка на товарите. Грижата за безопасността на пътя и другите водачи е най-важна за доброто шофиране и спазването на правилника за прилагане на ЗДП. Благодарение на добрите взаимоотношения с клиентите често получавам похвали за качествена работа. Квалифициран съм в осигуряването на подходяща поддръжка и грижа за поверените ми МПС.

Копирано!

Примерен трудов стаж в автобиографията: дългият лъкатушещ път

Дългият непрекъснат стаж като шофьор на камион е огромно предимство, но дори трудовият ти опит да е по-ограничен, има как да го представиш в добра светлина. Изброй назначенията, които имат връзка с позицията, в обратно хронологичен ред с името и мястото на фирмата и периода, в който си работил там. После под всеки работодател напиши по няколко хубави думи за отличната работа, която си свършил. Използвай силни глаголи за действие в описанията на постиженията си и бъди възможно най-конкретен.

Шофьорите на камиони обикновено водят подробни дневници за доставките и изминатите километри. По възможност прегледай тази информация, пресметни общите сборове и ги цитирай в CV-то си. Ако можеш да кажеш колко доставки си извършил, колко километра си изминал и/или колко тона товар си доставил – още по-добре. Фактите и цифрите са най-убедителните данни, които можеш да представиш в описанията на минали назначения, особено ако подчертават постиженията ти и ключови събития от кариерата ти. Географският обхват на курсовете ти (напр. от София до Лондон, в целия Европейски съюз, вътрешни превози) също може да бъде от полза. Ако винаги си бил изряден шофьор без произшествия и не си получавал фишове, спомени и това в CV-то си.

Адаптируем примерен раздел за трудов стаж

Шофьор на камион в „ЕМ-Транс“ ООД, Смолян
October 2018 — February 2023

 • Изминавах средно по 6000 километра на седмица.
 • Водех документация за превозваните материали, които понякога се ползваха като доказателство в няколко оспорени плащания и един случай на кражба.
 • Бях надеждна връзка между склада и клиентите, винаги отговарях на обаждания и действах бързо със задоволителни резултати за всички страни.
 • Предлагах първокласно обслужване на клиентите и добри работни взаимоотношения, което доведе до 18% увеличение на постоянните клиенти.
 • Спазването или изпреварване на графика доведе до 12% увеличение на поръчките.
 • Извършвах рутинни проверки за поддръжка на превозните средства с цел предотвратяване на смущения в работата или инциденти, причиняващи финансови загуби и наранявания, в това число две потенциални катастрофи.

 

Шофьор на камион в „Експо транс“ ООД, Кърджали
October 2011 — August 2018

 • Изпълнявах средно по 13 маршрута на ден и точно проследявах всички доставки.
 • Представях се по-добре от другите водачи, като доставях 79% от поръчките навреме и 18% предсрочно.
 • Средните оценки на клиентите за надеждност и удовлетвореност бяха 96%.
 • Спечелих две награди за безупречно безопасно шофиране и участвах в екипа за разработване на нова програма за безопасност на компанията.
 • Внимателно обезопасявах всички транспортирани материали за предотвратяване на щети и своевременно подавах доклади за инциденти за всички непредотвратими рискове.
 • Получих седем похвали от ръководството като дружелюбен, трудолюбив, точен служител, който работи добре с други шофьори и колеги.
Копирано!

Примерен раздел за образование в CV на шофьор на камион: на пътя към успеха

Едно безспорно предимство на кариерата като шофьор на камион е свободата да работиш с диплома за средно образование и само няколко месеца специализирано обучение. По-възрастните членове на семейството ти сигурно са се надявали да влезеш в университета, но съвременната реалност е различна. Висшето образование изисква време и ресурси, с които някои хора не разполагат или пък просто не искат да учат повече. От друга страна, няколко месеца след завършването на гимназия можеш да започнеш да изкарваш пари като шофьор, за да помагаш на родителите си, да си купиш кола или да започнеш изплащането на собствен дом, вместо да прекараш години като беден студент.

Новоназначените шофьори на камион обикновено преминават през обучителен и пробен период, в който са придружавани от опитен колега/инструктор, седящ на мястото на пътника. Така новите кадри се запознават с особеностите на превозното средство и/или материалите, които превозват.

Разделът за образование в автобиографията на шофьор на камион обикновено е кратък и по същество. Той включва средно образование, професионално обучение и година на получаване на свидетелството за правоуправление на камион (категория C или C+E). Представи информацията в обратно хронологичен ред.

Адаптируем примерен раздел за образование

Средно образование, ПГТТ „Христо Ботев“, Смолян
September 2002 — June 2009
Професионална квалификация „Автотранспортна техника“.

Копирано!

Примерен раздел за умения в CV-то: сигурни ръце на волана 

Автобиографията ти трябва да включва списък с ключови умения, които те превръщат в изключителен кадър. Професията изисква да бъдеш отличен шофьор, способен да управлява тежкотоварно превозно средство независимо от атмосферните условия и релефа. Трябва да имаш безупречно досие, да уважаваш писаните и неписаните правила на пътя и да пазиш другите участници в движението, за да избягваш инциденти. Трябва да попълваш редовно дневника си, да планираш маршрута си и да се отнасяш професионално към изпращачите и получателите на доставките. Понякога ще ти се налага сам да товариш и разтоварваш камиона, а освен това ти е нужна издръжливост, за да оставаш бодър дълги часове на пътя.

Адаптируем примерен раздел за умения
 • Отлично обслужване на клиенти
 • Грижи за безопасността
 • Внимателно шофиране
 • Точност
 • Превоз на товари
Копирано!
Създай своето CV само за 15 минути
Създай своето CV само за 15 минути
Използвай проверени професионални шаблони за CV, следващи точните правила за CV, които работодателите търсят.
Създай моето CV
4.2
Редактирай това CV
Сподели тази статия

Готови красиви шаблони за CV

Спечели работодателите и специалистите по подбор на персонал, като използваш един от нашите 18 елегантни, професионално разработени шаблона за CV. Изтегли в Word или PDF.
4.5 от 5
въз основа на 212 отзива за Trustpilot
Използвай този шаблонСтокхолм resume template
Стокхолм
8 900 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонНю Йорк resume template
Ню Йорк
4 100 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонВиена resume template
Виена
2 300 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонСидни resume template
Сидни
2 000 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонЛондон resume template
Лондон
3 900 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонДъблин resume template
Дъблин
4 100 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонМосква resume template
Москва
750 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонАмстердам resume template
Амстердам
1 800 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонМадрид resume template
Мадрид
1 600 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонСантяго resume template
Сантяго
1 300 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонСингапур resume template
Сингапур
740 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонОсло resume template
Осло
600 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонКейптаун resume template
Кейптаун
60 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонПариж resume template
Париж
570 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонБерлин resume template
Берлин
1 500 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонЖенева resume template
Женева
35 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонВанкувър resume template
Ванкувър
520 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонТокио resume template
Токио
360 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонМилано resume template
Милано
940 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонЛисабон resume template
Лисабон
240 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонБарселона resume template
Барселона
500 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонКопенхаген resume template
Копенхаген
100 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонЧикаго resume template
Чикаго
160 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонРио resume template
Рио
210 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонРим resume template
Рим
210 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонБостън resume template
Бостън
120 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонRirekisho resume template
Rirekisho
62 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
4 600+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонAthens resume template
Athens
150 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонBrussels resume template
Brussels
84 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонPrague resume template
Prague
29 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонШанхай resume template
Шанхай
53 000+ потребители избраха този шаблон
Използвай този шаблонТоронто resume template
Торонто
2 100 000+ потребители избраха този шаблон
Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри изживяването на потребителите и да извършва анализи и маркетинг. Като използваш нашия уебсайт, ти се съгласяваш с всички бисквитки в съответствие с нашите Политика за бисквитки и Политика за поверителност.
Приеми бисквитките