Архитект Примерно CV и ръководство за писане

Доказано примерно CV за конкретна работа + ръководство за писане за намиране на следващата ти работа през 2024 г. Можеш да редактираш това примерно CV на Архитект и лесно да създадеш перфектното CV само за няколко минути. Просто попълни своите данни, изтегли новото си CV и кандидатствай за работа още днес!
Редактирай това CV

Примерно резюме на професионалния опит и цели в CV: силно начало

Резюмето на професионалния ти опит и цели обикновено заема основно място в горната част на твоето CV, точно след името и информацията за контакт. Това е първото нещо, което „ботът“ на системата за проследяване на кандидати (ATS) и мениджърът по подбор на персонал ще прочетат. Опиши себе си с 3-5 изречения: посочи най-силните си качества, най-подходящия опит и спомени няколко думи за образованието си. Архитектите могат да посочат в резюмето си дали имат лиценз.

ПРИМЕРНО РЕЗЮМЕ НА ПРОФЕСИОНАЛНИЯ ОПИТ И ЦЕЛИ

Ентусиазиран и опитен архитект с дългогодишен опит в планирането, разработването и изпълнението на изключителни архитектурни проекти. С фокус към високото качество на детайлите и удовлетвореността на клиентите.

Примерен раздел за трудов стаж: правилните градивни елементи

Твоят раздел за трудов стаж е нещо повече от списък на местата, където си работил/а: това е мястото, където трябва да споделиш най-забележителните си умения и постижения. Не забравяй да подредиш работните си места в обратен хронологичен ред. Започни с последното си работно място и изброй 3-5 подходящи позиции. Студентите по архитектура и наскоро завършилите висшисти не трябва да споменават предишен трудов стаж на позиции, които не са свързани с областта.

Адаптируем примерен раздел за трудов стаж

Архитект в Архитектурно бюро „Future“, София
юни 2018 г. – февруари 2023 г.

  • Работих в сферата на висококачественото жилищно строителство и осигурявах оптимален архитектурен дизайн за клиентите.
  • Работих в сътрудничество с консултанти по дизайн и подизпълнители.
  • Разработвах електронни таблици и графики на проекти.
  • Проявявах професионализъм и опит от концепцията на проекта до завършването му.
  • Изготвях изключително подробни строителни документи.

 

Помощник-архитект в Арх Джей, София
февруари 2014 г. – юни 2018 г.

  • Бях координатор на всички инженери и външни консултанти.
  • Занимавах се с технически детайли и изготвяне на документи.
  • Изготвях отчети за зониране.
  • Работих в сътрудничество с главни архитекти и други ръководители на проекти.
  • Развивах умения за работа с програми за 3D моделиране.

 

Примерен раздел за умения: твоите основи

Твоите умения са гръбнакът на работата ти като архитект. Ако разделът за трудов стаж може да включва по-подробни описания, то разделът за умения предлага кратък списък с най-важните ти способности.

Ако кандидатстваш за много различни позиции, можеш да използваш основен списък. Обмисли всичките си най-добри качества – може дори да ги подредиш като професионални и социални умения. Когато дойде време да персонализираш CV-то си за различна позиция, можеш да погледнеш списъка и да избереш само уменията, които са най-подходящи за изискванията за свободната позиция, предоставени от потенциалния работодател.

За разлика от други професии професионалните умения за архитектите не са задължителни. Ще ти трябват познания по чертане, създаване на макети и софтуер за проектиране. Познанията за бюджети, разрешителни за строеж и строителния кодекс също могат да попаднат в тази категория. Посочи архитектурните програми, които владееш, и не споменавай стандартен софтуер като Microsoft Word.

Адаптируем примерен раздел за умения
  • AutoCAD
  • Google Sketchup
  • Гъвкаво управление на проекти
  • Лидерски умения
  • Архитектурен дизайн

Примерен раздел за образование: знание в действие

По отношение на образованието архитектурата е доста консервативна област. Повечето архитекти завършват поне бакалавърска степен по архитектура, както и различни стажове в архитектурни фирми. Ако искат да имат добри перспективи за работа, в началото на кариерата си архитектите трябва да се стремят да получат лиценз за работа като архитект. Всички тези неща са изключително важни за раздела за образование в CV на архитект. 

Адаптируем примерен раздел за образование

Магистър-архитект, УАСГ, София
септември 2012 г. – юни 2014 г.

Бакалавър по строителство на сгради и съоръжения, УАСГ, София
септември 2008 г. – юни 2012 г.

Създай своето CV само за 15 минути
Използвай проверени професионални шаблони за CV, следващи точните правила за CV, които работодателите търсят.
Създай моето CV